Robert Berić in Aljaž Struna brez končnice

V severnoameriški nogometni ligi MLS konec prvega dela tekmovanja. Od slovenskih igralcev sta se v končnico uvrstila Antonio Delamea Mlinar in Aljaž Ivačič.
Fotografija: Robert Berić (levo) je v ZDA svojo nalogo opravil odlično, a Chicago se ni uvrstil v končnico nogometnega prvenstva. FOTO: Jonathan Daniel/AFP
Odpri galerijo
Robert Berić (levo) je v ZDA svojo nalogo opravil odlično, a Chicago se ni uvrstil v končnico nogometnega prvenstva. FOTO: Jonathan Daniel/AFP

Dva slovenska nogometaša sta po rednem delu končala sezono 2020 v severnoameriški ligi MLS, dva pa jo bosta v končnici. Antonio Delamea Mlinar bo najprej z New Englandom igral proti Montrealu za mesto v 1. krogu končnice, Aljaž Ivačič pa bo v tem s Portlandom igral proti Dallasu. Chicago Roberta Berića in Houston Aljaža Strune pa sta že končala.

V vzhodni konferenci bodo pred 1. krogom končnice izvedli dve tako imenovani tekmi »play-ina« za preboj v 1. krog. New England se bo kot osmi po rednem delu meril z devetouvrščenim Montrealom, sedmouvrščeni Nashville pa bo igral proti desetouvrščenemu Interju iz Miamija, klubu Davida Beckhama, ki si je tako v svoji prvi sezoni (prav tako Nashville) priigral nastop v končnici. Tekmi bosta 20. novembra.

V 1. krogu vzhoda sta sicer para že Columbus (3) – New York Red Bulls (6) ter Orlando City (4) - NYCFC (5), medtem ko prvouvrščena Philadelphia, ki bo kot najboljša ekipa rednega dela preostale obračune igrala kot gostiteljica, ter drugouvrščeni Toronto čakata na zmagovalca »play-ina«.

V zahodni konferenci so znani vsi pari, to so Sporting Kansas City (1) – San Jose (8), Seattle (2) – LAFC (7), Portland (3) – Dallas (6) in Minnesota (4) – Colorado (5). V končnici sicer odloča le ena tekma, naslov brani Seattle.


Antonio Delamea Mlinar (desno) je za New England igral le pet tekem, a se je bostonsko moštvo uvrstilo v končnico. FOTO: Tadej Regent/Delo
Antonio Delamea Mlinar (desno) je za New England igral le pet tekem, a se je bostonsko moštvo uvrstilo v končnico. FOTO: Tadej Regent/Delo


Berić z ducatom golov drugi strelec


Za razliko od Houstona je bil Chicago zadnji dan rednega dela še v igri za končnico, a izgubil s 3:4 proti NYCFC. Enega od golov za Chicago je prispeval tudi Berić, ki je končal na drugem mestu med strelci. Dosegel je 12 golov, toliko kot Columbusov Gyasi Zardes in Seattlov Raul Ruidiaz, vsi pa so za dva zaostali za urugvajskim zvezdnikom losangeleške ekipe LAFC Diegom Rossijem.

New England je sicer na 23 tekmah zbral 32 točk, Chicago, ki je končal kot enajsti na vzhodu, pa 23, točko manj od Interja Miamija, ki je še prišel v končnico. Philadelphia je bila najboljša s 47 točkami.

Na zahodu so prvi trije klubi zbrali po 39 točk, tudi tretjeuvrščeni Ivačičev Portland. Strunov Houston, ki je imel z Darwinom Quinterom najboljšega podajalca lige (po 10 podaj sta sicer zbrala še Seattlov Nicolas Lodeiro in Torontov Alejandro Pozuelo), je bil zadnji, 12., z 21 točkami.

Berić, ki je bil peti po številu strelov (61), je v rednem delu odigral vseh 23 tekem in 12 golom dodal podajo, Struna je igral na 17 tekmah, Delamea Mlinar na petih, Ivačič pa je branil le na dveh obračunih Portlanda.

Komentarji: