Ronaldo, Benzema in drugi zvezdniki pozornost usmerili v Saudi Pro League

Jutri se začenja nogometno prvenstvo Savdske Arabije. V arabski različici lige prvakov se bosta pomerila Al-Nassr – Al-Hilal.
Fotografija: Cristiano Ronaldo (levo) je sprožil arabsko nogometno revolucijo, ki je postala tudi tržno zanimiva. Portugalec je popeljal Al-Nassr tudi v finale rabaske različice lige prvakvo. FOTO: Abdullah Mahdi/AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo (levo) je sprožil arabsko nogometno revolucijo, ki je postala tudi tržno zanimiva. Portugalec je popeljal Al-Nassr tudi v finale rabaske različice lige prvakvo. FOTO: Abdullah Mahdi/AFP

Cristiano Ronaldo tudi v Savdski Arabiji zabija zgodovinske gole, tamkajšnja Saudi Pro League pa že žanje učinek velikih prestopov številnih nogometnih zvezdnikov. V arabski različici lige prvakov je najslavnejša št. 7 na svetu z enajstmetrovke odločila zmagovalca, s čimer je Al-Nassr, za katerega sta igrala tudi Marcelo Brozović, Sadio Mane popeljala v zgodovinski prvi finale. Portugalec je edini gol na tekmi proti iraškem Al-Shortiju zabil v 76. minuti. V finalu se bo pomeril z največjim arabskim tekmecem Al-Hilalom, ki je s 3:1 (Mihamed Kanno, Malcolm Silva, Abdullah Al-Hamdan; Gustavo Cuellar) izločil Al Shabab. V četrtfinalu je v savdskem »clasicu« Al-Hilal s prav tako s 3:1 izločil še enega tamkajšnjega velikana Al-Ittihad, pri katerem je igral Karim Benzema. Francoski napadalec alžirskega rodu je zastreljal enajstmetrovko.

Zgodovinski poglavje pa bo odprlo savdsko nogometno prvenstvo (Saudi Pro League), saj je televizijske pravice odkupilo družba Fox po posebni analizi športne agencije IMG. Saudi Pro League, ki se bo začela jutri, bo imela poseben program v angleškem in španskem jeziku.

Preberite še:

Komentarji: