Ronaldo spet preskočil Messija

Portugalec bo sicer pri Manchester Unitedu zaslužil nekaj manj od Argentinca, vendar mu bodo več denarja prinesla sponzorstva. Med deseterico tudi Iniesta.
Fotografija: Cristiano Ronaldo se je vrnil v Manchester United. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo se je vrnil v Manchester United. FOTO: Phil Noble/Reuters

Cristiano Ronaldo je spet zavzel vrh na Forbesovi lestvici najbolje plačanih nogometašev na svetu in preskočil večnega tekmeca Lionela Messija.

Ronaldo (36) se je poleti po 12 letih vrnil v Manchester United, Messi (34) pa je prvič zapustil Barcelono in se pridružil Paris Saint-Germainu. Portugalec, eden najbolj slavnih športnikov, ki mu na družbenih omrežjih sledi prek 500 milijonov ljudi, naj bi v sezoni 2021/22 zaslužil 125 milijonov dolarjev (107 milijonov evrov) pred obdavčitvijo, od tega 70 milijonov s plačami in premijami pri Unitedu. Ostalo bo prišlo iz sodelovanja z znamkami, kot so Nike, Herbalife, Clear in njegove linije CR7.

Lionel Messi se še ni najbolje znašel v Parizu. FOTO: Franck Fife/ AFP
Lionel Messi se še ni najbolje znašel v Parizu. FOTO: Franck Fife/ AFP


Argentinec Messi, ki je bil na prvem mestu lani, bo v Parizu zaslužil 75 milijonov dolarjev, s sponzorstvi pa 35 milijonov, torej skupaj 110 milijonov zelencev. Njegov soigralec Neymar, ki je maja podaljšal pogodbo do leta 2025, je tretji s 95 milijoni dolarjev.

Tudi na četrtem mestu je član PSG, Kylian Mbappe, ki bo bogatejši za 43 milijonov dolarjev. Sledijo Mohamed Salah (Liverpool, 41 mio. $), Robert Lewandowski (Bayern, 35), Andres Iniesta (Kobe, 35), Paul Pogba (Man. United, 34), Gareth Bale (Real Madrid, 32) in Eden Hazard (Real Madrid, 29).

Neymar je tretje najboljše plačani nogometaš. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Neymar je tretje najboljše plačani nogometaš. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Preberite še:

Komentarji: