Ruud z nagrado Stefana Edberga prekinil prevlado Nadala in Federerja

Norveški teniški igralec Casper Ruud je dobitnik nagrade Stefana Edberga za najbolj športno obnašanje na igrišču.
Fotografija: Casper Ruud in Rafael Nadal (levo) sta se v začetku decembra pomerila v ekshibicijskem dvoboju na štadionu za bikoborbe Plaza de Toros v Ciudad de Mexicu. FOTO: Henry Romero/Reuters
Odpri galerijo
Casper Ruud in Rafael Nadal (levo) sta se v začetku decembra pomerila v ekshibicijskem dvoboju na štadionu za bikoborbe Plaza de Toros v Ciudad de Mexicu. FOTO: Henry Romero/Reuters

Vsako leto dobitnika nagrade izberejo igralci sami, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Nagrada Stefana Edberga se podeljuje za fair play, profesionalnost in integriteto igralca. Skoraj dve desetletji sta jo prejemala Španec Rafael Nadal in zdaj že upokojeni Švicar Roger Federer, ki sta na vrhu izbora končala vsakič od leta 2004. Španec je bil na vrhu petkrat, Federer pa jih je prejel kar 13.

»Lepa hvala vsem, ki so glasovali zame. Zelo, zelo sem počaščen. Vesel sem in tudi prihodnje leto bom skušal ostati enak. Komaj čakam, da se vrnem na igrišče,« je izbor pokomentiral zmagovalec.

Za Ruudom je dobra sezona, saj je 23-letni Norvežan leto končal na tretjem mestu lestvice ATP. Zmagal je na treh turnirjih, na grand slamih v Parizu in New Yorku, pa tudi na finalu ATP pa se je prebil do finala, kjer so ga premagali Španca Nadal in Carlos Alcaraz ter Srb Novak Đoković.

Preberite še:

Komentarji: