Kekova četa bo igrala v zahtevni skupini

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v 4. skupini lige B pomerila s Švedsko, Norveško in Srbijo.
Fotografija: Na današnjem žrebanju sta dejavno sodelovala nekdanja asa Gaizka Mendieta iz Španije (levo) in Robert Pires iz Francije. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Na današnjem žrebanju sta dejavno sodelovala nekdanja asa Gaizka Mendieta iz Španije (levo) in Robert Pires iz Francije. FOTO: AFP

Slovenska nogometna reprezentanca je na današnjem žrebu v Nyonu dobila tekmece v tretji izdaji lige narodov. Izbranci selektorja Matjaža Keka se bodo v 4. skupini lige B prihodnje leto junija in septembra pomerili s Švedsko, Norveško in Srbijo.

V skupini B1 so Ukrajina, Škotska, Irska in Armenija, v skupini B2 Islandija, Rusija, Izrael in Albanija, v skupini B3 pa BiH, Finska, Romunija in Črna gora. Skupinski del tekmovanja bo na sporedu junija (4 kola) in septembra (2) prihodnje leto. Zaključni del tekmovanja v elitni ligi pa bo na sporedu junija 2023.

Skupine v ligi B. FOTO: AFP
Skupine v ligi B. FOTO: AFP

Slovenija je v drugi izdaji tega tekmovanja leta 2020 iz lige C napredovala ligo višje, potem ko je bila najboljša v skupini z reprezentancami Grčije, Kosova in Moldavije.

Francija s Hrvaško, Španija s Portugalsko

V Nyonu so izžrebali tudi skupine v preostalih treh ligah. Med elitno šestnajsterico ekip v ligi A je žreb – kroglice sta iz bobnov jemala nekdanja zvezdnika, Španec Gaizka Mendieta in Francoz Robert Pires – določil, da se bodo v skupini A1 udarile branilka naslova v ligi narodov in svetovna prvakinja Francija, Danska, Hrvaška in Avstrija.

V skupini A2 so Španija, Portugalska, Švica in Češka, v A3 zadnja evropska prvakinja Italija, Nemčija, Anglija ter Madžarska, v skupini A4 pa bodo igrale Belgija, Nizozemska, Poljska in Wales.

Naslov zmagovalca branijo francoski nogometaši. FOTO: Miguel Medina/Reuters
Naslov zmagovalca branijo francoski nogometaši. FOTO: Miguel Medina/Reuters

Na častnem seznamu Portugalci in Francozi

V ligi C so prav tako štiri skupine. V skupini C1 so Turčija, Luksemburg, Litva in Ferski otoki, v C2 Severna Irska, Grčija, Kosovo in zmagovalec obračuna Ciper – Estonija. V C3 so Slovaška, Belorusija, Azerbajdžan ter zmagovalec dvoboja Kazahstan – Moldavija, v C4 pa Bolgarija, Severna Makedonija, Gruzija in Gibraltar.

V najnižji, ligi D sta zgolj dve skupini. V prvi bodo Lihtenštajn, Andora, Latvija ter poraženec spopada Kazahstan – Moldavija. V skupini D2 pa so Malta, San Marino ter poraženec obračuna Ciper – Estonija.

Prvo izdajo lige narodov je dobila Portugalska po zmagi nad Nizozemsko z 1:0, zadnjo pa Francija, ki je v finalu 10. oktobra letos premagala Španijo z 2:1.

Preberite še:

Komentarji: