Šeško ni prebil obrambe Mainza, Bayer na pragu naslova

V 27. kolu nemškega nogometnega prvenstva le neodločen izid Leipziga, Leverkusen se je rešil, nova blamaža Bayerna.
Fotografija: Benjamin Šeško ni zatresel mreže Mainza. FOTO: Odd Andersen/AFP
Odpri galerijo
Benjamin Šeško ni zatresel mreže Mainza. FOTO: Odd Andersen/AFP

Nemška nogometna liga je po 27. kolu najverjetneje že odločena. Vodilni Bayer Leverkusen je po zasuku zmagal proti Hoffenheimu z 2:1 in ima zdaj že 13 točk naskoka pred Bayernom, ki je zvečer na domačem igrišču izgubil derbi z Borussio iz Dortmunda z 0:2. Bavarci so se zavedali, da prav veliko možnosti za naslov že nekaj časa nimajo. Tako pozno v sezoni v nemški bundesligi še nobena vodilna ekipa ni zapravila tako velike prednosti. Razlika je po tokratnih obračunih najboljših ekip še večja, saj je Leverkusen svoje delo opravil dobro, Bayern pač ne.

Dortmund je obenem poskrbel za sladko maševanje za poraz v prvem delu sezone na domačem igrišču z 0:4. Hkrati pa je prekinil slab niz medsebojnih tekem, saj je na prejšnjih devetih zaman lovili zmago. Tokrat sta temelje zanjo postavila Karim Adeyemi z golom že v deseti minuti in Julian Ryerson v 83. Vmes je Bayern skušal priti do izenačenja, toda ob stabilni porurski obrambi je bil zadnja ovira še vratar Alexander Mayer-Schade.

Od iger Bayerna v letošnji sezoni boli glava. FOTO: Alexandra Beier/AFP
Od iger Bayerna v letošnji sezoni boli glava. FOTO: Alexandra Beier/AFP

Ko je bilo pravzaprav že prepozno, je sicer Harry Kane za domače dosegel gol v 89. minuti. A je slab večer Bavarcev dodatno začinil še Var, saj je posnetek razkril, da je bil v prepovedanem položaju in je tako ostal brez 32. gola v sezoni.

Schick šikovsko

Nogometaši Leverkusna pa še naprej ostajajo neporaženi v nemški ligi. Vodilna ekipa bundeslige je bila zelo blizu prvemu porazu, a je na dvoboju s Hoffenheimom po zasuku ob koncu tekme z zadetkoma v 88. in 91. minuti še 23. zmagala. Leverkusen tudi po 27. kolu še nima poraza, nekajkrat v sezoni se je že rešil, tokrat pa je dolgo kazalo, da bo četa Xabija Alonsa vendarle prvič klonila. Gostje so bili izrazito podrejeni, toda po edini pravi akciji v prvem delu je Maximilian Beier poskrbel za vodstvo Hoffenheima.

V nadaljevanju je bila igra povsem enosmerna, Leverkusen je valil napad za napadom, toda vratar Oliver Baumann je, tudi ob pomoči soigralcev in enkrat okvira gola, ostal nepremagan. Vse bo 88. minute, ko je za izenačenje vendarle zadel Robert Andrich. Leverkusen je nato pritisk še stopnjeval in od poraza do zmage prišel v le treh minutah, v prvi sodnikovega dodatka je zadel še Patrik Schick.

Leipzig si je privoščila spodrsljaj v boju za mesta pri vrhu, saj je igrala le 0:0 z ekipo z dna lestvice Mainzem. Leipzig je imel premoč, ki pa je ni znal izkoristiti, tako da niti Kevin Kampl, ki je začel tekmo in igral do 83. minute, kot tudi ne Benjamin Šeško (igral je od 68. minute) na koncu nista mogla biti zadovoljna.

Komentarji: