Šeško in soigralci torpedirani v Münchnu, Handanović blizu podviga

Bayern in Liverpool sta pričakovano postala prva četrtfinalista Uefine lige prvakov 2021/22.
Fotografija: Samir Handanović je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, toda soigralci so v Liverpoolu zabili gol premalo. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, toda soigralci so v Liverpoolu zabili gol premalo. FOTO: Phil Noble/Reuters

Znana sta prva četrtfinalista evropske lige prvakov. Bayern je po neodločenem izidu na prvi tekmi v Salzburgu danes visoko premagal avstrijskega prvaka s 7:1 (4:0), medtem ko je Liverpool izgubil proti milanskemu Interju z 0:1 (0:0), a napredoval zavoljo zmage na prvi tekmi v lombardijski prestolnici z 2:0.

Nemški velikan je temelje za končno zmago v osmini finala nad Salzburgom postavil že v prvi polovici tekme, v glavni vlogi pa je bil poljski stroj za gole Robert Lewandowski. Uvodna zadetka je dosegel po natančnih strelih z 11-metrovke v 12. in 21. minute, svoj opus za klasični »hattrick« pa je 33-letni Poljak zaokrožil v 23. minuti. Na 4:0 je povišal Serge Gnabry v 31. minuti.

Šeško vstopil v igro v drugem polčasu

Salzburg se po bavarski zaušnici na Allianz Areni ni več pobral. Za domačo ekipo je v drugem polčasu še dva gola zabil Thomas Müller (54., 83.), enega Leroy Sane (86.), za Salzburg pa je edini zadetek dosegel 18-letni Danec Maurits Kjaergaard (70.). Njegov slovenski vrstnik in soigralec Benjamin Šeško je tekmo začel na klopi za rezervne igralce, v igro je vstopil v 62. minuti.

image_alt
Čeferin dva dni zaprt v pisarno, presenetil je tudi najožje sodelavce

Liverpool je levji delež za napredovanje med osem opravil na milanskem San Siru, kjer je pred tremi tedni slavil z 2:0. Na povratnem obračun v mestu Beatlov je italijanski prvak, za katerega je celotno tekmo na kultnem Anfieldu odigral nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, slavil z 1:0.

Benjamin Šeško po visokem porazu Salzburga ni skrival razočaranja. FOTO: Christof Stache/AFP
Benjamin Šeško po visokem porazu Salzburga ni skrival razočaranja. FOTO: Christof Stache/AFP

Povedel je v 62. minuti po golu Argentinca Lautara Martineza. Le minuto zatem je španski sodnik Antonio Mateu Lahoz pokazal rdeči karton Čilencu Alexisu Sanchezu po prekršku nad Brazilcem Fabinhom. Napadalec Interja je bil na meji izključitve že v končnici prvega polčasa, ko je pokosil Thiaga, a mu je Lahoz pogledal skozi prste. V končnici tekme so varovanci nemškega strokovnjaka na angleški klopi Jürgena Kloppa pritisnili z vsemi topovi. "Redsi" izenačujočega gola niso zabili, so pa unovčili kapital iz Milana.

Štiri tekme bodo igrali naslednji teden

V sredo se bosta na madridskem štadionu Santiago Bernabeu pomerila Real in francoski PSG. Pred povratno tekmo je v prednosti razvpita francoska ekipa, ki je na prvi tekmi z golom Kyliana Mbappeja v izdihljajih tekme slavila z 1:0. Največjo prednost na prvih tekmah osmine finala si je priigral Manchester City, ki je že v gosteh portugalski Sporting odpravil s 5:0, v sredo ga tako čaka formalnost za preboj med najboljšo osmerico.

image_alt
Iz Kijeva sem vozil 38 ur, 26 ur sem preživel na telefonu s Čeferinom

Preostale štiri povratne tekme bodo prihodnji teden. V torek, 15. marca, bo Manchester United gostil Atletico Madrid s slovenskim reprezentančnim vratarjem Janom Oblakom. Prva tekma se je na stadionu Wanda Metropolitano končala z 1:1. Ajax, ki ima v svojih vrstah z 11 goli najboljšega strelca dosedanjega dela tekmovanja Sebastiena Hallerja, pa bo gostil Benfico, ki sta prvič igrala 2:2.

Robert Lewandowski je vzel za spomin žogo, s katero je zabil tri gole Salzburgu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Robert Lewandowski je vzel za spomin žogo, s katero je zabil tri gole Salzburgu. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

V sredo, 16. marca, bo nato branilec naslova Chelsea v gosteh pri Lillu skušal nadgraditi predstavo s prve tekme, ki jo je dobil z 2:0, Juventus pa bo gostil Villarreal. Na prvem špansko-italijanskem klubskem obračunu je bilo 1:1.

Preberite še:

Komentarji: