Slaven Bilić iz Anglije na Kitajsko

Pri West Bromwich Albionu decembra odstavljeni hrvaški nogometni trener je za dve leti sklenil pogodbo s kitajskim klubom Beijing Guoan.
Fotografija: Nekdanji hrvaški slektor Slaven Bilić ni bil dolgo brez službe po odstavitvi pri WBA. Novega delodajalca je našel na Kitajskem. FOTO: Ian Kington/AFP
Odpri galerijo
Nekdanji hrvaški slektor Slaven Bilić ni bil dolgo brez službe po odstavitvi pri WBA. Novega delodajalca je našel na Kitajskem. FOTO: Ian Kington/AFP

Hrvaški nogometni strokovnjak Slaven Bilić, ki so ga pred kratkim odpustili pri angleškem prvoligašu West Browmich Albionu, je dobil nove delodajalce. Dvainpetdesetletni nekdanji branilec bo do konca leta 2022 vodil kitajskega prvoligaša Beijing Guoan, poročajo tuje tiskovne agencije.

Bilić bo na klopi kitajskega kluba zamenjal Francoza Bruna Genesia, cilj pod njegovim vodstvom pa bo boj za naslov državnega prvaka, ki je trenutno v rokah ekipe Jiangsu Suning.

Hrvat, ki je leta 1998 z reprezentanco osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu, je kot trener že vodil Hajduk, mlado in člansko hrvaško vrsto, moskovski Lokomotiv, Bešiktaš, West Ham in Al-Ittihad.

Nova sezona kitajske lige z novimi plačilnimi pravili in omejitvami plač se bo začela spomladi, zaradi novega koronavirusa verjetno v tako imenovanem mehurčku.

Komentarji: