Slovenska nogometna reprezentantka k evropskemu velikanu

Slovenska nogometna reprezentantka Sara Agrež se bo iz Potsdama preselila v Wolfsburg, ki se je letos prebil do polfinala lige prvakinj.
Fotografija: Sara Agrež (levo) in Lana Golob med nedavnim kvalifikacijskim obračunom s Francijo v Le Mansu. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Sara Agrež (levo) in Lana Golob med nedavnim kvalifikacijskim obračunom s Francijo v Le Mansu. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Še pred poletnim prestopom bo branilka Sara Agrež proti svoji bodoči ekipi 28. maja odigrala finale nemškega pokala, poroča dpa.

»Wolfsburg je eden najboljših klubov v Evropi in ima odlične pogoje za moj profesionalni in osebni razvoj. Ekipi želim po svojih najboljših močeh pomagati pri osvajanju naslovov in res se veselim novega izziva,« je dejala 21-letna Žalčanka, ki je k Potsdamu prestopila leta 2019 iz Pomurja, pred tem pa je igrala tudi za Rudar Škale in Radomlje. Z novim klubom je podpisala triletno pogodbo.

V Potsdamu, kjer je Agreževa kapetanka in je zanj dosegla tudi štiri gole, brani tudi Zala Meršnik, nekoč pa sta bili njeni soigralki še Lara Prašnikar in Adrijana Mori, ki pa sta se preselili v Eintracht iz Frankfurta oziroma Olimpijo.

Wolfsburg se je v aktualni sezoni lige prvakinj prebil vse do polfinala, pred povratno tekmo na domači zelenici z Barcelono pa ga čaka navidez nemogoča naloga v boju za finale, saj so Katalonke na Camp Nouu, kjer jih je spet podpirala rekordna množica (91.648 gledalcev), prvo tekmo dobile s kar 5:1.

Preberite še:

Komentarji: