Slovenski čudežni fant korak bliže paradižu

Benjamin Šeško je za Salzburg v prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za ligo prvakov pri zmagi z 2:1 igral 77. minut. Lovro Bizjak s Šerifom na pragu podviga.
Fotografija: Salzburg se je po hudem boju in preobratu v drugem polčasu veselil zmage proti Bröndbyju. FOTO: Krugfoto/AFP
Odpri galerijo
Salzburg se je po hudem boju in preobratu v drugem polčasu veselil zmage proti Bröndbyju. FOTO: Krugfoto/AFP

Salzburg s komaj 18-letnim Slovencem v začetni enajsterici Benjaminom Šeškom (igral je do 77. minute), Šerif, pri katerem igra Lovro Bizjak, in Šahtar so veliki zmagovalci prvih tekem zadnjega kola kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov. Najhujši poraz so na vzhodu Moldavije doživeli Zagrebčani.

Salzburg se je po golu 20-letnega Američana Brendan Aaronson v 90. minuti veselil zaslužene zmage z 2:1, potem ko je zaostajal z 0:1. Aaronson je v igro vstopil na začetku drugega polčasa. Razmerje v strelih je bilo 18:2, v strelih v okvir vrat pa 10:1 za Avstrijce, ki so v drugem polčasu oblegali vrata Dancev.

V Tiraspolu je Šerif popolnoma zasenčil Dinamo. Bizjak je igral od 87. minute, ko je zamenjal Kolovosa.
Moldavija še nikoli ni imela predstavnika v skupinskem delu lige prvakov. Šerif je v 3. kolu izločil Crveno zvezdo (1:1, 1:0). Dinamo je v okvir vrat prvič streljal v 62. minuti.

Prvič po enajstih letih je Dinamo v kvalifikacijah za ligo prvakov prejel tri gole. Zadnji, ki mu jih je nasul najmanj tri, kar pet, je bil Koper.

Povratna tekma na stadionu Maksimir bo prihodnjo sredo.

Derbi v Monte Carlu med Monacom in Šahtarjem je pripadel ukrajinskemu prvaku po golu Brazilca Pedrinha. FOTO: Valerij Hache/AFP
Derbi v Monte Carlu med Monacom in Šahtarjem je pripadel ukrajinskemu prvaku po golu Brazilca Pedrinha. FOTO: Valerij Hache/AFP


Izidi

Salzburg : Brøndby 2:1 (0:1, Adeyemi 56., Aaronson 90.; Uhre 4).
Šerif : Dinamo 3:0 (1:0, Traore 45., 80., Kolovos 54.)
Bizjak (Šerif) je igral od 87. minute.
Monaco : Šahtar Doneck 0:1 (0:1, Pedrinho 19).

Povratne tekme bodo 25. avgusta.

Danes ob 21.00:

Benfica – PSV Eindhoven
Malmö – Ludogorec
Young Boys – Ferencvaros (Miha Blažič)

Preberite še:

Komentarji: