Solveig se je opravičil za neprimerne opazke

Voditelj podelitev nagrad najboljšim nogometašem in nogometašicam se je opravičil Adi Hegerberg. 
Fotografija: Najboljša nogometašica minule sezone je postala Ada Hegerberg. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Najboljša nogometašica minule sezone je postala Ada Hegerberg. FOTO: Reuters

Ponedeljkovo podelitev nagrad zlata žoga v Parizu je zasenčil incident, ko je sovoditelj, francoski DJ Martin Solveig, prejemnico nagrade za nogometašico leta Ado Hegerberg vprašal, ali obvlada "twerkanje". Na Solveiga se je vsul plaz kritik zaradi neprimernega vedenja, sam pa se je že opravičil in priznal, da je naredil napako.

Ko je Norvežanka prišla na oder, jo je Solveig vprašal, ali bi lahko v živo pokazala "twerkanje". Gre za izzivalen ples z boki in zadnjico, ki ima lahko tudi precej seksistične podtone, zato ni presenetljivo, da so se številni jezno odzvali na njegovo dejanje. Nogometašica je sicer na vprašanje odgovorila z ostrim ne.

Solveig je v torek sporočil, da je bil šokiran zaradi odzivov. Priznal je, da je bilo vprašanje mišljeno kot šala, a se je izkazalo, da ni bila najbolj premišljena. "Šokiran sem zaradi odzivov, ki jih spremljam po internetu. Seveda nisem hotel nikogar užaliti. Bila je šala, najbrž res bolj slaba, zato se želim opravičiti vsem, ki sem jih prizadel," je sporočil Francoz.

Tudi nogometašica sama je po podelitvi dejala, da se ji je glasbenik in radijski voditelj osebno opravičil zaradi svojih besed in poudarila, da ji incident kljub vsemu ni pokvaril večera. "Najpomembnejša je zlata žoga," je dejala 23-letna igralka, ki je z Lyonom osvojila ligo prvakinj in dobila prvo žensko različico nagrade, ki jo podeljuje revija France Football.V pogovoru za časnik Guardian že pred podelitvijo je Hegerbergova sicer potožila, da se ji zdi precej moteče, ker je nogomet še vedno tako moški svet. "Včasih je res zelo moteče. Velikokrat se znajdem v situaciji, ko pomislim, presneto, kako zelo moški je ta svet. Toda sama nikoli nisem čutila, da bi bil nogomet samo moški šport. Vedno sem se počutila enakovredno in vedno sem želela uresničiti svoje sanje s trdim delom," je dejala Norvežanka.

Med številnimi odzivi na neprimerno vedenje voditelja je bil najostrejši tisti teniškega igralca Andyja Murrayja. "Zakaj morajo ženske vedno prenašati takšno sranje? Kakšnih vprašanj sta deležna Luka Modrić in Kylian Mbappe? Najbrž nekaj v zvezi z nogometom. In če mislite, da gre za pretirano reakcijo in da je bila šala ... ni bila. V športu sem že vse življenje in raven seksizma je neverjetna," je bil oster škotski teniški zvezdnik.

Komentarji: