Selektor Belgije v solzah odpustil samega sebe

Belgijski selektor Roberto Martinez je po hitrem slovesu od svetovnega prvenstva, ko so Belgijci izpadli po remiju s Hrvaško, potrdil, da zapušča položaj.
Fotografija: Roberto Martinez pozdravlja varovance po porazu s Hrvaško. FOTO: Jack Guez/AFP
Odpri galerijo
Roberto Martinez pozdravlja varovance po porazu s Hrvaško. FOTO: Jack Guez/AFP

Belgija je v skupini F zasedla tretje mesto za Marokom in Hrvaško, ki bi jo rdeči vragi v zadnjem kolu morali premagati, če bi si želeli zagotoviti vozovnico za osmine finala. Toda Belgijci so spet močno razočarali na verjetno zadnjem velikem turnirju svoje »zlate generacije«, katere največji dosežek bo tako očitno ostalo tretje mesto s svetovnega prvenstva v Rusiji leta 2018. 

»Moja situacija je zelo jasna. To je moj konec,« je na novinarski konferenci v solzah dejal selektor Roberto Martinez, 49-letni Katalonec, ki je (bil) tudi športni direktor reprezentance in je tako bolj ali manj odpustil samega sebe. Pogodbo je nazadnje sicer podaljšal do konca letošnjega svetovnega prvenstva. »Odločitev sem sprejel že pred prvenstvom, to je bil dolgoročni projekt. Od leta 2018 bi lahko sprejel različne službe, a nisem odstopil, zdaj pa je to konec,« je po šestih letih na klopi Belgije povedal Martinez.

Nekdanjega trenerja Swansea Cityja, Wigana in Evertona so v zadnjih letih povezovali s klopmi nekaterih evropskih velikanov, tudi Barcelone, napadalec Belgije Michy Batshuayi pa je priznal, da ga je selektorjeva odločitev presenetila.

»Povedal nam je v solzah. To je tudi konec za nekatere igralce, mnogi so v slačilnici po tekmi jokali,« je povedal Batshuayi, Martinez pa je izpostavil nekaj imen, okoli katerih bo Belgija očitno gradila v prihodnosti.

»Igralci, kot so (Youri) Tielemans(Amadou) Onana, (Jeremy) Doku ... Zlata generacija je dosegla nekaj, kar naj služi kot navdih prihodnjim rodovom. Zapuščina živi naprej, oni pa morajo še naprej ohranjati visoke standarde,« je še dejal Martinez.

Preberite še:

Komentarji: