Spektakularni dvoboj Josip Iličić – Kylian Mbappe negotov

Pred četrtfinalno tekmo lige prvakov med Atalanto in Paris St. Germainom obe moštvi v težavah, poškodovana sta ključna igralca.
Fotografija: Po besedah trenerja Atalante Giana Piera Gasperinija bitko s časom Josip Iličić izgublja. Kaže, da je bila povratna tekma osmine finala lige prvakov v Valencii, v kateri je Kranjčan zabil štiri gole, njegova zadnja v tej sezoni najmočnejšega klubskega tekmovanja. FOTO: Uefa
Odpri galerijo
Po besedah trenerja Atalante Giana Piera Gasperinija bitko s časom Josip Iličić izgublja. Kaže, da je bila povratna tekma osmine finala lige prvakov v Valencii, v kateri je Kranjčan zabil štiri gole, njegova zadnja v tej sezoni najmočnejšega klubskega tekmovanja. FOTO: Uefa

»Na voljo bo imel dovolj časa za popolno okrevanje. Josip vadi po individualnem programu, verjamem, da bo nared do četrtfinalne tekme lige prvakov proti Parižanom,« je še pred tednom dni razkrival zdravstveno stanje Josipa Iličića trener Atalante Gian Piero Gasperini.

Toda trenerjev optimizem štirinajst dni pred četrtfinalno tekmo lige prvakov (12. avgusta) proti Paris St. Germainu je prešel v pesimizem. Za televizijsko postajo Sky Sport je Gasperini priznal, da so možnosti iz dneva v dan manjše.

Iličić ni v postavi Atalante že od 11. julija, klub pa poleg skopih sporočil ni objavil nič konkretnega o njegovem zdravstvenem stanju ali povratku na nogometne zelenice.

Tudi zvezdnika PSG Kyliana Mbappeja lahko reši le čudežna ozdravitev gležnja. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Tudi zvezdnika PSG Kyliana Mbappeja lahko reši le čudežna ozdravitev gležnja. FOTO: Christian Hartmann/Reuters


Italijanski mediji poročajo, da slovenski reprezentant po koronski krizi ni več isti igralec kot pred izbruhom pandemije, ko je zabijal gole kot po tekočem traku. Na sedmih tekmah lige prvakov jih je dosegel pet - na zadnji proti Valencii 10. marca celo štiri, v italijanskem prvenstvu pa petnajst v šestindvajsetih nastopih.
Gasperini je dejal, da Iličić trenutno ni stabilen in da njegov stanje spremljajo iz dneva v dan.

»Zelo ga pogrešamo. Do marca je bil naš ključni igralec. To je bila njegova sezona. Upam, da se bo kmalu vrnil, vendar je iz dneva v dan manj možnosti, da nastopi v Lizboni,« je povedal Gasperini.

Dodaj je, da Iličićevo igralno mesto ta čas zapolnjujejo Hrvat Mario Pašalić, Ukrajinec Ruslan Malinovskij in Argentinec, kapetan Papu Gomez.

»Mi smo brez Iličića, kot bi bil Juventus brez Paula Dybale, Lazio brez Cira Immobileja ali Inter brez Romeluja Lukakuja,« je Kranjčana postavil ob bok največjim zvezdnikom Gasperini.

PSG bo proti Atalanti tudi verjetno oslabljen; francoski reprezentančni napadalec Kylian Mbappe si je pred petimi dnevi v finalu francoskega pokala poškodoval levi gleženj.

Preberite še:

Komentarji: