Tomaž Kavčič ostal tudi brez Josipa Iličića?

Spopad nogometnih legionarjev za položaj številka 9. Med strelci Tim Matavž, Andraž Šporar in Roman Bezjak. Robert Berić pred selitvijo?
Fotografija: Selektor Tomaž Kavčič podrobno spremlja dogajanje z nogometnimi legionarji.
Odpri galerijo
Selektor Tomaž Kavčič podrobno spremlja dogajanje z nogometnimi legionarji.

Ljubljana – Tudi slovenski legionarji na tujih igriščih so zakorakali v novo klubsko sezono, čeprav bodo Italijani, Španci in nazadnje Nemci začeli teden oziroma dva pozneje kot njihovi tekmeci na stari celini. Konec tedna so opozorili nase trije napadalni aduti selektorja Tomaža Kavčiča – Tim Matavž, Andraž Šporar in Roman Bezjak.


Matavž v odlični strelski formi


Matavž je krenil v sezono 2018/19 odlično razigran in se odkrito poteguje za naslov udarnega napadalca slovenske reprezentance v prihajajoči zgodovinski prvi izvedbi Uefine lige narodov. Potem ko je igral učinkovito v obeh evropskih tekmah Vitesseja in vselej zabil gol, je podaljšal strelski niz tudi na prvo kolo nizozemskega prvenstva. Vitesse se je pomeril z Groningenom, Matavž pa nekdanjim soigralcem ni prizanesel; skupaj s soigralci je pošteno prerešetal mrežo kluba, v majici katerega je Šempetrčan nekoč opozoril nase Nizozemce. Vitesse po visoki zmagi s 5:1 zaseda celo vrh lestvice po 1. kolu ...

Tim Matavž igra v odlični formi na Nizozemskem.
Tim Matavž igra v odlični formi na Nizozemskem.


Bezjak še vedno s ponudbo Olimpije


Kavčič bo še kako potreboval razigranega napadalca za septembrski štart lige narodov. Slovenci bodo namreč 6. septembra v Stožicah gostili Bolgare, tri dni pozneje bodo obiskali še Ciper, Norvežane bodo spoznali oktobra. Ob Matavžu bodo močno konkurirali za položaj številke 9 tudi Robert Berić, Roman Bezjak in Andraž Šporar. Slednji je ujel dobro formo na Slovaškem, navijači upajo, da se mu je v Bratislavi odprlo in bo unovčil svoj potencial. Tudi Bezjak redno igra na Poljskem, potem ko je morda padla v vodo možnost njegovega prestopa v Olimpijo – Ljubljančani so ga želeli pripeljati pred Ivanom Lendrićem, njegov da pa bi sprejeli tudi danes –, vprašljiv je le položaj Berića. Slednji v majici St. Etienna ne dobiva priložnosti, tudi nazadnje je sedel zgolj na klopi, ni izključeno, da bi Krčan zamenjal delodajalca pred koncem prestopnega roka. Dogajanje z legionarji seveda podrobno spremlja tudi selektor Kavčič.


Iličić v bolnišnici in z antibiotiki


Josip Iličić že dolgo ne vadi s soigralci pri Atalanti.
Josip Iličić že dolgo ne vadi s soigralci pri Atalanti.


»Seveda spremljam učinek fantov po Evropi, nič nas ne sme presenetiti. V ligi bomo namreč poskušali zmagati v vsaki tekmi, ob tem pa želimo povsem formirati ekipo in jo dodatno uigrati do marca 2019, ko se začne ciklus kvalifikacij za euro 2020. Od naših tekmecev sem podrobno spremljal Bolgarijo in Ciper, saj z Norvežani igramo šele oktobra,« je zatrdil Kavčič, ki čaka tudi na uradne informacije iz Bergama. Eden ključnih adutov Atalante in slovenske reprezentance Josip Iličić namreč v zadnjem času ne igra, nekaj dni je preživel celo v tamkajšnji bolnišnici.

»Jojo« jemlje antibiotike zaradi neugodne infekcije v predelu vratu, italijanski mediji spremljajo njegovo zdravljenje podrobno in vsakodnevno in običajno poročajo o istem: Iličić mora počivati in jemati antibiotike, skoraj zanesljivo bo izpustil nastop v prvem kolu italijanskega prvenstva, ko bo Atalanta gostila Frosinone – za slednjega igra Luka Krajnc –, brez Kranjčana v zadnjih tednih uspešno igra tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo. Kdo ve, kako dolgo bo nato Iličić lovil ustrezno pripravljenost za igro po tako dolgem počitku. Italijani so namignili, da bi lahko izpustil tudi septembrski reprezentančni zbor na Gorenjskem.

Komentarji: