Tudi čudež oddaljen, zdaj gre za čast kluba

Domžale si po gladkem porazu na Norveškem z 1:6 želijo drevi bolj konkurenčno predstavo.
Fotografija: Domžalčani so v tej sezoni domačega prvenstva doslej igrali le dve tekmi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Domžalčani so v tej sezoni domačega prvenstva doslej igrali le dve tekmi. FOTO: Leon Vidic/Delo

Zgodba »rumene družine«, kot pravijo privrženci moštvu nogometašev Domžal, je prestala že marsikatero zanimivo evropsko poglavje, novo sledi v današnjem večeru, ob 20. uri., tokrat na našem največjem štadionu. V Stožicah se bo moštvo trenerja Dejana Đuranovića poskusilo proti uglednemu Rosenborgu iz Trondheima na Norveškem zoperstaviti precej bolj konkurenčno kot na uvodni tekmi, ko je izgubilo kar z 1:6 ...

Povrh tokrat ne bo igrali v svojem športnem parku, toda niti trenerja niti igralcev zdaj selitev na štadion, kjer so pred leti prav privrženci Domžal že uživali v spektaklih in takrat odličnih evropskih predstavah svojega moštva proti Freiburgu in Marseillu, ne moti preveč. »Nikakor ta selitev nima kakšnega posebnega vpliva. Ne nazadnje je to igrišče daljše in širše, omogoča dober nogomet, seveda pa ga tudi poznamo, saj tu igramo vsaj štirikrat na leto,« razmišlja omenjeni strateg Domžal. Zadovoljen je ob spoznanju o poglavitni uresničitvi cilja šestih tekem v Evropi. Domžalčani so namreč izločili tekmece iz Luksemburga in Finske, zdaj pa je po uvodni spodleteli predstavi na Norveškem pred njimi še evropska tekma št. 6 v tej sezoni.



Tudi kapetan Senijad Ibričić se zaveda, da je to zadnja stopnica v letošnjem mednarodnem poletju. »Zdaj si pač moramo priznati, da je praktično vse odločeno, toda zaradi sebe in vseh drugih pri klubu si želimo odigrati dobro tekmo. Jasno, imeli smo opravka s kakovostno ekipo, vendar pa je bil izid previsok. Na tej povratni tekmi si želimo dokazati, da le nismo toliko slabši od Norvežanov,« je na sklepni novinarski konferenci po tekmi poudaril izkušeni nogometaš, ob tem dejal, da je za nekatere njegove mlajše soigralce to komaj prvi stik z evropskim nogometom na tej tekmovalni ravni, vseeno pa v luči pričakovanja današnjega večera ostaja optimist in si misli, da bo s soigralci vendarle bolj konkurenčen, kot je bilo to videti prejšnji teden v Trondheimu.
Domžalčani so na uvodni tekmi igrali v postavitvi 3-5-2 (Mulalić; Karić, Vuklišević, Klemenčič; Alić, Markus, Husmani, Jakupović, Žinić; Ibričić, Podlogar), kot je dan pred revanšo poudaril Đuranović, pretiranih zasukov v postavi ne gre pričakovati, rad pa bi okrepil aktivnost moštva na bočnih položajih: »Prav tu so nas Norvežani prehitevali ...«


Rumena družina bi se drevi v Stožicah rada veselila lepe predstave. FOTO: Leon Vidic/Delo
Rumena družina bi se drevi v Stožicah rada veselila lepe predstave. FOTO: Leon Vidic/Delo


Mura in Olimpija v četrtek


Med štirimi slovenskimi klubi, ki so poleti štartali v evropskih tekmovanjih, so vsaj do današnjega večera na sceni še trije. Maribor se je spotaknil ob drugi oviri, Hammarbyju iz Stockholma, v kvalifikacijah za konferenčno ligo, danes bodo tako verjetno svojo letošnjo mednarodno zgodbo sklenili Domžalčani, v četrtek pa sta na sporedu še dve tekmi: Mura bo ob 19. uri v Vilniusu lovila vizum nadaljevanja kvalifikacij za evropsko ligo, Olimpija pa se bo za konferenčno ligo ob 20. doma pomerila s Santa Claro (Por).

Komentarji: