Tudi Izrael pripravljen gostiti euro 2020 ali ligo prvakov

Izraelci so samozavestni in opogumljeni po uspešni operaciji »cepljenje«, zato so pripravljeni priskočiti na pomoč tudi Uefi, če bi to potrebovala.
Fotografija: Takole so se postavili 21. marca 2019 slovenski nogometaši na štadionu Sammy Ofer v Hajfi. FOTO: Ammar Awad/Reuters
Odpri galerijo
Takole so se postavili 21. marca 2019 slovenski nogometaši na štadionu Sammy Ofer v Hajfi. FOTO: Ammar Awad/Reuters

Uspešno množično cepljenje prebivalcev Izraela proti koronavirusu odmeva po vsem svetu. Šport ni izjema, prav tako ne vrhunski nogomet. Izraelci so samozavestni in opogumljeni po uspešni operaciji »cepljenje«, zato so pripravljeni priskočiti na pomoč tudi Evropski nogometni zvezi, če bi Uefa to potrebovala.

Izrael je namreč pripravljeni gostiti del tekem evropskega prvenstva, ki je načrtovan med 11. junijem in 11. julijem v dvanajstih evropskih državah. Tamkajšnja nogometna zveza, ena od 55 članic Uefe, po informacijah iz Izraela ponuja tudi možnost organizacije določenih tekem Uefine lige prvakov ali evropske lige, če bi to potrebovala Uefa.


En štadion dobro spoznali tudi Slovenci


Izrael premore dva ustrezna štadiona – v Jeruzalemu leži štadion Teddy, na katerem domujeta Beitar in Hapoel ter ima zmogljivost 34.000 sedežev, drugi pa je štadion Sammy Ofer v Hajfi (30.780), ki ga je v minulih kvalifikacijah za euro 2020 spoznala tudi reprezentanca Matjaža Keka (1:1).

Preberite še:

Komentarji: