V Angliji hud boj za vstopnice LP, v Italiji poraza Juventusa in Lazia

Nogometaši Chelseaja ulovili pomembne točke na jugu Londona, neodločeno med Arsenalom in Leicestrom.
Fotografija: Nogometaši Chelseaja so z golom Olivierja Girouda hitro prešli v vodstvo proti igralcem moštva Crystal Palace. FOTO: Justin Tallis/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Chelseaja so z golom Olivierja Girouda hitro prešli v vodstvo proti igralcem moštva Crystal Palace. FOTO: Justin Tallis/Reuters

Ljubljana – V Angliji je bitka za naslov državnega prvaka v nogometu že zdavnaj odločena. Lovoriko so si predčasno zagotovili zvezdniki Liverpoola, ki imajo velikansko prednost na lestvici. Zato pa je še nadvse odprt boj za nastop v ligi prvakov in evropski ligi 2020/21.

V igri za udeležbo v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju so še vedno tudi nogometaši Chelseaja. Londončani, ki v elitni angleški ligi ta čas držijo tretje mesto za Liverpoolom in Manchester Cityjem, so danes na tujem s 3:2 (2:1) premagali igralce moštva Crystal Palace, ki ostajajo na 14. mestu.

Za Chelsea, ki je na lestvici prehitel Leicester, so v polno zadeli Olivier Giroud (6.), Christian Pulišić (27.) in Tammy Abraham (71.), za domačo zasedbo pa sta gola zabila Wilfried Zaha (34.) in Christian Benteke (72.).

V današnjem derbiju sta se Arsenal in Leicester razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0). »Topničarje« je v 21. minuti v vodstvo popeljal Pierre-Emerick Aubameyang, pet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izid poravnal Jamie Vardy.






Na Apeninskem polotoku najbolje kaže Juventusu


V Italiji se nova lovorika nasmiha Juventusu, čeprav je tokrat pri Milanu doživel poraz z 2:4 (0:0). Vsi goli so padli v drugem polčasu. Za goste, ki so vodili že z 2:0, sta bila strelca Adrien Rabiot (47.) in Cristiano Ronaldo (53.), za zasuk pa so poskrbeli Zlatan Ibrahimović (z bele točke v 62. minuti), Franck Kessie (66.), Rafael Leao (67.) in Ante Rebić (80.).
Za Milančane je četrti gol zabil hrvaški reprezentant Ante Rebić (desno) v dvoboju z Juventusovim poljskim vratarjem Wojciechom Szczesnyjem. FOTO: Miguel Medina/AFP
Za Milančane je četrti gol zabil hrvaški reprezentant Ante Rebić (desno) v dvoboju z Juventusovim poljskim vratarjem Wojciechom Szczesnyjem. FOTO: Miguel Medina/AFP


Branilci lovorike kljub današnjemu neuspehu po 31 kolih ohranjajo sedem točk naskoka pred drugouvrščenim Laziem, ki je to pot v gosteh klonil pred Leccejem z 1:2 (1:1). Za domačo ekipo sta zadetka dosegla Khouma Babacar (30.) in Fabio Lucioni (47.), častni gol za Lazio pa je že v peti minuti zabil Felipe Caicedo.





Jan Oblak & Co. le do točke pri Celti Vigu


V elitni španski ligi sta bili danes na sporedu dve tekmi. Valencia je z 2:1 (1:0) ugnala Real Valladolid, madridski Atletico pa je s slovenskim vratarjem Janom Oblakom na gostovanju pri Celti Vigu iztržil zgolj točko za neodločen izid 1:1 (1:0).

Za veselje »rdeče-belih« iz španske prestolnice je že v prvi minuti poskrbel Alvaro Morata, končni izid pa je z izenačenjem v 49. minuti poskrbel Fran Beltran.





Preberite še:

Komentarji: