V Ljudskem vrtu dražja reprezentanca kot v Stožicah

Mladi Slovenci v nedeljo zvečer s 136 milijonov evrov vredno Francijo.
Fotografija: Nekdanja tekmeca iz SNL Adam Gnezda Čerin in Jan Mlakar bosta združila moči v Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Nekdanja tekmeca iz SNL Adam Gnezda Čerin in Jan Mlakar bosta združila moči v Ljudskem vrtu. FOTO: Tadej Regent

V teh dneh je spektakularno v metropoli, toda konec tedna bodo prišli na svoj račun tudi navdušenci nad nogometom v Mariboru. Mlada reprezentanca (U-21) si je zagotovila nastop na euru 2021, zato bo dotlej igrala prijateljske tekme. Selektor Primož Gliha želi igrati proti najmočnejšim, med katere sodi tudi Francija, ki bo v nedeljo (18) gostovala v Ljudskem vrtu.

Gliha ve, kaj ga čaka čez dve leti na štirih slovenskih štadionih: nogomet najvišje ravni, zato želi fante iz klubov 1. SNL pripraviti na velik kakovostni preskok. Slovenci so premagali 8. reprezentanco s svetovne lestvice Švico, jutri bodo sprejeli še večji izziv.

Slovenski selektor Primož Gliha bo sprejel v nedeljo popoldne v Mariboru velik izziv. FOTO: Jure Eržen
Slovenski selektor Primož Gliha bo sprejel v nedeljo popoldne v Mariboru velik izziv. FOTO: Jure Eržen
"Hvala predsedniku NZS, ker mi je omogočil igranje tako močnih tekem. Franciji bodo namreč sledile še Anglija, Portugalska in Nemčija. To je zame kot selektorja tvegano, saj bi bilo bolj 'varno' igrati z avtsajderji – toda od tega ne bi imeli nič. Treba je prevzeti odgovornost in to želim vcepiti tudi v miselnost fantov, s katerimi se pripravljamo pod Pohorjem," je sporočil s Štajerske Gliha. Kako močna je francoska ekipa? Pod Kalvarijo prihaja selekcija do 20 let, saj tudi v vrstah Slovenije igrajo povečini fantje iz letnika 1999. Pavšalnemu poznavalcu športa je težko verjeti, toda Francija U-20 na trgu velja 140 milijonov evrov. Za primerjavo: celoten 24-članski kolektiv, s katerim je sinoči računal v Stožicah Matjaž Kek, velja na trgu 160 miljonov €, brez Jana Oblaka pa 60!


Štoperja Eintrachta in Marseilla


Tudi A slovenska ekipa ne premore tako obetavnih štoperjev, kot sta Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt, 25 mio €) in Boubacar Kamara (Marseille, 18 mio €), oba sodita v udarni enajsterici svojih klubov. Glihove upe bo skušal ustaviti prvi vratar Nantesa Alban Lafont (17 mio €), nanje bo krenil tudi Leverkusnov up Moussa Diaby (12 mio €). Še to: Francija U-21 velja na trgu 385 milijonov € ...

Preberite še:

Komentarji: