Menjava na vrhu lige: Olimpija slaba, toda oškodovana v Stožicah

Nogometna Slovenija je pozorno spremljala tekme v Ljubljani, Velenju in Mariboru.
Fotografija: Kdo bo prej na kolenih: Celjani (kot na fotografiji Žan Benedičič) ali Ljubljančani (v ozadju Endri Čekiči)? FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Kdo bo prej na kolenih: Celjani (kot na fotografiji Žan Benedičič) ali Ljubljančani (v ozadju Endri Čekiči)? FOTO: Leon Vidic

Nogometni prvoligaši so igrali tekme predzadnjega (35.) kola državnega prvenstva. Najbolj vznemirljivo vprašanje današnjega dne se je glasilo: kaj se lahko spremeni v troboju za prvaka med Olimpijo, Celjem in Mariborom? Spremenilo se je veliko: prišlo je do zasuka na vrhu lestvice SNL, po novem bodo morali Ljubljančani v sredo v celju premagati gostitelje.



Prvi so nase opozorili Celjani, ki so z golom Ivana Božića prešli v vodstvo na gostovanju v Velenju. Gostje so držali niti igre v svojih nogah, Rudarjeve igralce do dobro stisnili, jim zabili še en gol, jih prisilili k šestim rumenim kartonom, izključen je bil tudi Bojan Jovanović.


Sežanci zabili dva gola v Ljubljani


Še močneje so šokirali gledalce pred TV zasloni Sežanci, ki so z lepo akcijo podajalca Ristića in strelca Kouaa matirali Ljubljančane sredi Stožic. Zeleno-beli se v prvem polčasu niso znali primerno odzvati na zaostanek, v resnici niso sestavili skupaj niti ene resne priložnosti. Olimpija tako že zaostaja za Celjani, lovi pa jo tudi Maribor, pri katerem je z golom z bele točke opozoril nase strelec Amir Dervišević.

Tudi v drugem polčasu se dolgo ni spremenilo nič: Ljubljančani so še naprej nemočno poskušali zabiti kakšen gol Sežancem, toda zaman, tudi drugi gol so zabili gostje po hudi napaki naveze Jurčević-Menalo in odlični potezi Stefana Stevanovića za vodstvo z 0:2.


Olimpija oškodovana za gol, Menalo izgubljen za Celje


Olimpija je kljub vsemu dobila priložnost za vrnitev v igro. Po grobi napaki Azinovića in Zebića je zabil lep gol Tim Elšnik, nato pa enega še Ante Vukušić. Toda nič ni bilo od rezultata 2:2, saj so sodniki napačno ocenili položaj Dalmatinca, ki ob podaji ni bil v ofsajdu. Na to se je s klopi odzval še Luka Menalo, prejel rumeni karton, zaradi česar ne bo smel igrati na odločilni sredini tekmi v Celju!

Že prej so krenili v boj v Murski Soboti in Kranju, kjer so igrali zanimivi tekmi, četudi neposredno nista odločali o potnikih v Evropo ali v dodatne kvalifikacije za 1. SNL. Izpostaviti velja tri dosežene gole 18-letnega branilca Matevža Matka.


Preberite še:

Komentarji: