VAR na voljo že v osmini finala LP

Izvršni odbor Uefe je v Dublinu odločil, da bo videopomoč sodnikom na voljo že v osmini finala letošnje lige prvakov. 
Fotografija: VAR je na SP v Rusiji "debitiral" z odliko, zato ima v nogometnem svetu vse več podpornikov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
VAR je na SP v Rusiji "debitiral" z odliko, zato ima v nogometnem svetu vse več podpornikov. FOTO: Reuters

Že v tej sezoni bodo v osmini finala lige prvakov začeli uporabljati tehnologijo VAR, potem ko so jo v zadnjih mesecih dodobra testirali, hkrati pa tudi izobrazili sodnike na tem področju, so sporočili z Uefe. Ob tem bodo VAR uporabili tudi v finalu evropske lige 2019 in na zaključnih turnirjih lige narodov, prav tako leta 2019.

Videotehnologijo za pomoč sodnikom bodo uporabili tudi na zaključnem turnirju evropskega prvenstva do 21 let prihodnje leto.
Kot je bilo določeno že na septembrskem zasedanju, bodo VAR imeli tudi v sezoni 2019/20 lige prvakov, in sicer od zadnjega kroga kvalifikacij dalje, prav tako pa bo na superpokalu 2019.

Uefa načrtuje tudi večjo uporabo te tehnologije na EP 2020, v evropski ligi 2020/21 in v finalu lige narodov 2021.
"VAR smo pripravljeni uporabiti prej, kot je bilo načrtovano. Prepričani smo, da bo dobro vplival na naša tekmovanja, saj bo pomenil pomembno pomoč sodnikom in bo odpravil nepravilne odločitve," je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

VAR so sicer uporabili že na letošnjem svetovnem prvenstvu v Rusiji, med drugim pa ga uporabljajo tudi nekatere najboljše lige, kot so nemška, italijanska in španska, v angleški ga bodo uvedli v prihodnji sezoni.

Komentarji: