Velikani so imeli razprodajo točk, Sevilla zadnja v ligo prvakov

V predzadnjem kolu španske nogometne lige so remizirali tako vodilni Real kot tudi njegova prva zasledovalca Barcelona in Atletico Madrid.
Fotografija: Ukrajinski vratar madridskega Reala Andrij Lunin je spet dobil priložnost pred belgijskim zvezdnikom Thibautom Courtoisom in se izkazal z ubranjeno 11-metrovko Alvaru Negredu. FOTO: Jon Nazca/Reuters
Odpri galerijo
Ukrajinski vratar madridskega Reala Andrij Lunin je spet dobil priložnost pred belgijskim zvezdnikom Thibautom Courtoisom in se izkazal z ubranjeno 11-metrovko Alvaru Negredu. FOTO: Jon Nazca/Reuters

Nogometašem madridskega Reala, ki jih ob že potrjenem španskem ligaškem naslovu do konca sezone čaka tudi veliki finale lige prvakov, je spodrsnilo na gostovanju v Cadizu, kjer se je za premešano zasedbo trenerja Carla Ancelottija obračun sicer začel sanjsko, z golom po petih minutah igre, pod katerega se je po akciji junaka polfinala LP Rodryga podpisal Mariano Diaz.

Cadiz je prek Rubena Sobrina izenačil v 37. minuti in bil na pragu popolnega preobrata, a je Alvaro Negredo, sicer otrok kraljevega kluba, v 61. minuti zapravil enajstmetrovko. Ta bi lahko imela katastrofalne posledice za Cadiz, ki se krčevito bori za obstanek med elito in ima pred zadnjim kolom enako število točk kot 17. Mallorca, točko več od obeh ima Granada, še dve več pa Elche, ki je na 15. mestu izenačen s 14. Getafejem.

Ta je do morda ključne točke v boju za obstanek prišel na domačem obračunu z Barcelono, glede na prikazano pa bi si modri Madridčani zaslužili še kaj več kot zgolj remi brez golov. Spet je priložnost za igro pri Kataloncih dobil povratnik po poškodbi Ansu Fati, ki je tokrat odigral dobrih 30 minut drugega polčasa, a ni uspel pomagati Barçi do kaj več kot točke, ki pa je bila že dovolj za potrditev drugega mesta.

Tretjega mesta še nima zagotovljenega Atletico, ki je v neposrednem obračunu sicer remiziral s četrto Sevillo (1:1). Rdeče-bele Madridčane slovenskega vratarja Jana Oblaka od rdeče-belih iz Andaluzije loči ena točka, Atleticu so se po zadetku Joseja Marie Gimeneza v 30. minuti nasmihale vse tri,  nato pa je Oblaka v 85. minuti za končnih 1:1 ukanil Youssef En-Nesyri. Sevilla je bila toliko časa prva zasledovalka vodilnega Reala, a si je šele v predzadnjem kolu s točko zagotovila najmanj četrto mesto, s katero je na odločilno prednost ubežala osovraženemu mestnemu tekmecu Betisu, sicer letošnjemu pokalnemu prvaku.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: