Vijolična pika na i brez četverice

Danes v Velenju prva tekma jesenskega zadnjega, 19. kola, v 1. SNL.
Fotografija: Velenjčan Josip Tomašević (levo) bo eden od branikov Rudarjeve obrambe pred napadalcem Maribora Luko Zahovićem, ki se z Janom Mlakarjem poteguje za naziv najboljšega jesenskega vijoličnega strelca. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Velenjčan Josip Tomašević (levo) bo eden od branikov Rudarjeve obrambe pred napadalcem Maribora Luko Zahovićem, ki se z Janom Mlakarjem poteguje za naziv najboljšega jesenskega vijoličnega strelca. FOTO: Jure Eržen/Delo

Današnja zadnja letošnja tekma Maribora v 19. kolu 1. SNL Ob jezeru v Velenju (16.45, sodnik Rade Obrenović) ima lepo popotnico v odličnem jesenskem izkupičku (9 točk prednosti pred Olimpijo, 42:33), a v njej je tudi zanka: neodločen izid ali poraz bi lahko pokvarila odličen vtis in bi v zeleno-beli tabor vrnil delček v zadnjih kolih izgubljenega šampionskega duha. Olimpija bo sicer zadnje dejanje opravila jutri v Novi Gorici, kjer je s porazom začela jesen pretresov in nesmislov.

»Zmoremo več in sodimo višje,« je pred tekmo dal vedeti trener Rudarja (8. mesto, 18 točk) Marijan Pušnik, ki predvsem Ob jezeru ne najde zmagovalne formule za vijolične. Že tri leta in pol je od zadnje zmage v Velenju (2:0), v tem obdobju pa je Rudar le dvakrat iztržil po točko.

Domače apetite povečuje odsotnost štirih kaznovanih Mariborčanov. Dino Hotić, Aleks Pihler, Blaž Vrhovec in Marko Šuler bodo izpustili zadnjo tekmo v letu, ki Mariboru ni prineslo lovorike. Trener Darko Milanič pa ima na voljo veliko igralcev s tekmovalnim DNK, ki lahko v eni tekmi nadomestijo tudi kakšnega nepogrešljivega moža. Zanimivejši bo dvoboj za strelskega kralja vijoličnih (oba po 8 golov) Luka ZahovićJan Mlakar.

Komentarji: