Vršič v dresu Kopra nabrušen za Mariborčane

V sredo in četrtek pet vznemirljivih tekem v nogometnem pokalu Slovenije. V ospredju dvoboj vodilnega drugoligaša s prvakom.
Fotografija: Dare Vršič je pet sezon in pol igral za Maribor, danes bo igral proti svoji nekdanji ekipi v dresu Kopra, s katerim je leta 2010 osvojil naslov prvaka. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Dare Vršič je pet sezon in pol igral za Maribor, danes bo igral proti svoji nekdanji ekipi v dresu Kopra, s katerim je leta 2010 osvojil naslov prvaka. FOTO: Jure Eržen/Delo

Na sporedu je še pet preostalih tekem osmine finala za nogometni pokal Slovenije. Še največ zanimanja žanje obračun drugoligaša Kopra, ki si prizadeva vrniti na pota starih uspehov, in serijskega prvaka Maribora, ki si na Obali ne sme privoščiti spodrsljaja. O napredovanju namreč odloča le ena tekma.


Mura v Kranju


Sredi popoldneva bo v Kranju prvoligaški dvoboj med Triglavom in Muro. Kranjčani so po prvi četrtini državnega prvenstva na predzadnjem mestu, nazadnje so doma nesrečno izgubili z Domžalami, zato je njihova primarna naloga v tem trenutku pobeg iz nevarnega območja. A v tekmo s Prekmurci vseeno ne bodo šli brez ambicij, zdi pa se, da bodo črno-beli pod taktirko trenerja Anteja Šimundže na teren stopili kot favoriti. »Specifika tekmovanja je popolnoma druga, o napredovanju ali izpadu odloča le ena tekma. Moramo se prešteti, rotacije zagotovo bodo. Gremo po pozitiven rezultat v Kranj,« je dejal Šimundža po nedeljski zmagi proti Taboru.


Koper po presenečenje


Duhove še najbolj buri današnji obračun vodilnega drugoligaša Kopra in prvaka Maribora na Bonifiki. Ambiciozni Primorci pripravljajo presenečenje, čeprav se zavedajo, da še niso na prvoligaški ravni, kjer si želijo biti že prihodnje leto. Morebitni podvig proti vijoličnim bi predramil nogometno Obalo in oživil upe na boljše čase za koprski nogomet, katerega vajeti so spet v rokah Anteja Guberca, ki mora odpravljati posledice vseh zablod nekdanjega župana Borisa Popoviča.

»Prvi cilj Kopra je uvrstitev v prvo ligo, na tej poti nam gre za zdaj odlično. Vemo, da so v pokalnem tekmovanju pogosto presenečenja. Maribor je daleč pred nami, a že junija bo drugače. Verjamem, da bodo naši fantje naredili vse za veliko presenečenje, čeprav je jasno, da je Maribor favorit,« napoveduje Guberac.

V tem trenutku je v rumeno-modri ekipi kopica izkušenih prvoligaških igralcev z nekdanjo vijolico Daretom Vršičem na čelu (še Ivica Guberac, Damir Hadžić, Jaka Štromajer, Goran Galešić, Igor Nenezić ...). Trener Miran Srebrnič po zavzetju vodilnega položaja na lestvici 2. SNL postopno dviguje ekipo, ki bo pozimi doselekcionirana za izpolnitev osnovnega cilja – vrnitve v prvo ligo. Medtem favoriti iz Ljudskega vrta sporočajo, da jih zanima le napredovanje v četrtfinale, zagotovo pa bodo morali varovanci stratega Darka Milaniča proti motiviranim kanarčkom prikazati prvoligaško podobo, četudi bo rotacija v ekipi.
Trener Kopra Miran Srebrnič bo danes napadel Maribor. FOTO: Roman Šipić/Delo
Trener Kopra Miran Srebrnič bo danes napadel Maribor. FOTO: Roman Šipić/Delo


V Kidričevem je v tekmi s Taborom favorit za napredovanje Aluminij, Domžale ne bi smele imeti posebnih težav v Brdih, kakor jutri niti branilka pokalne lovorike Olimpija v Stožicah s povsem razglašenim Rudarjem iz Velenja.

Pari osmine finala: Triglav – Mura (glavni sodnik Rade Obrenović), Brda – Domžale (Aleksandar Matković; obe danes ob 15.30), Koper – Maribor (Asmir Sagrković; danes ob 16.30), Aluminij – Tabor (Dragoslav Perić; danes ob 17. uri), Olimpija – Rudar (Bojan Mertik; jutri ob 16.30).


Znani že trije četrtfinalisti


V osmini finala pokala Slovenije so tri tekme odigrali prejšnji teden. Celje je v gosteh ugnalo tretjeligaša Tolmin s 6:0, v drugoligaškem derbiju so Radomlje s 3:2 izločile Gorico, Nafta pa je bila z 2:0 boljša od Krškega.

Preberite še:

Komentarji: