Za Matjaža Keka aktivirali tudi Aleksandra Čeferina

Še vedno slovenski nogometni selektor je vse bliže prevzemu hrvaškega serijskega prvaka iz Zagreba.
Fotografija: Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin naj bi posredoval pri prestopu selektorja Matjaža Keka k zagrebškemu Dinamu, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović (levo) pa bo moral iskati naslednika Mariborčana. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin naj bi posredoval pri prestopu selektorja Matjaža Keka k zagrebškemu Dinamu, predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović (levo) pa bo moral iskati naslednika Mariborčana. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Hrvaški nogometni prvak Dinamo je v boju za Matjaža Keka v slogu igralcev pokra stavil »all in«. Za vsako ceno želi najbogatejši klub s področja nekdanje Jugoslavije pripeljati slovenskega selektorja na trenerski stolček, pri tem pa je iz rokava potegnila tudi najmočneje adute.

Po poročanju hrvaških medijev se Matjaž Kek še ni odločil, ali bo sprejel ponudbo, ki jo je težko zavrniti. Osnovna letna plača bi presegala 700.000 evrov, z bonusi vred in morebitni uspehi pa navrgli več kot milijon evrov.

Bratski dvojec, ki vleče niti pri Dinamu, Zdravko (desno) in Zoran Mamić. FOTO: Bruno Konjevic/CROPIX
Bratski dvojec, ki vleče niti pri Dinamu, Zdravko (desno) in Zoran Mamić. FOTO: Bruno Konjevic/CROPIX


Medtem naj bi projekt »Kek v Maksimiru« stekel tudi v zakulisju, v katerem naj bi se o tem pogovarjali najvišji nogometni funkcionarji. Hrvaški športni dnevnik Sportske novosti piše, da so v pogovore vpleteni brata Zdravko Mamić in Zoran Mamić, predsednik Rijeke Damir Mišković, bivši črnogorski zvezdnik Predrag Mijatović in kar predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Osnovno izhodišče je, da bi Kek odšel v Zagreb s čim manj posledicami za slovensko reprezentanco. Menda naj bi bil zagrebški klub celo pripravljalen plačati odškodnino.

Tudi Mariborčan ne skriva, da mu prija poziv iz Maksimira in da bil pripravljen prevzeti modre, a hkrati bi želel biti korekten do NZS in Slovenije. Računica glavnega zagrebškega selektorja in begunca Zdravka Mamića, ki vse niti vodi iz BiH, je, da bi do konca sezone moštvo vodil njegov brat in športni direktor Zoran Mamić, potem pa bi vajeti prevzel Kek.
Nenad Bjelica je moral oditi po sporu z Zdravkom Mamićem, a mu je odstavitev prinesla več kot poldrugi milijon evrov odpravnine. FOTO: Carl Recine/Reuters
Nenad Bjelica je moral oditi po sporu z Zdravkom Mamićem, a mu je odstavitev prinesla več kot poldrugi milijon evrov odpravnine. FOTO: Carl Recine/Reuters


Pri Dinamu so med epidemijo koronavirusa razšli z uspešnim trenerjem Nenadom Bjelico, z njegovim naslednikom Igorjem Jovičevićem pa po vsega sedmih tekmah v nadaljevanju sezone.

 

Preberite še:

Komentarji: