Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zaplet ali konec? Celjani imajo prvo zaključno žogo

V 33. kolu 1. SNL derbi vodilnega dvojca. Olimpija še upa, a za ovratnik ji diha Maribor. Zadnja gostujeta.
Celjanom za drugi naslov prvaka zadostuje že nedoločen izid. FOTO: Sandi Fišer/mediaspeed
Celjanom za drugi naslov prvaka zadostuje že nedoločen izid. FOTO: Sandi Fišer/mediaspeed
27. 4. 2024 | 05:00
27. 4. 2024 | 20:06
3:53

Kdo lahko še zapravi štiri tekme pred koncem devet točk prednosti? Celje? O tem scenariju upajo pri branilcih naslova Olimpiji, ki bo prav v nedeljskem šampionskem derbiju 33. kola 1. SNL v največjem mestu ob Savinji poskušala preložiti veselico domačih in v zaključnem delu ligaškega maratona upala še na pomoč Mariborčanov. Vijolični so šampioni spomladi in bodo pred spektakloma v Ljudskem vrtu, najprej proti Celju, potem pa proti Olimpiji, danes gostovali še v Domžalah. Sobotno prizorišče tekem dopolnjuje Spodnja Šiška, nedeljskega pa Rogaška Slatina. V ponedeljek bo v Fazaneriji zadnje dejanje kola.

Ljubljana: Bravo – Radomlje (sodnik Rade Obrenović): Šiškarji so na Bonifiki ubranili 4. mesto, a pred Koprčani še niso varni. Zgodovinski uspeh je na dlani, ker imajo za malenkost ugodnejši spored od Primorcev. Ampak, tako boljši od Radomljanov, ki se krčevito borijo za dodatne kvalifikacije, niso. Motivi gostov so večji.

Domžale: Domžale – Maribor (Denis Šabanagić): Vijolični so v Ljudski vrt navlekli kar nekaj Domžalčanov, nazadnje mlajšega od bratov Repas, Žigo, ki se še ni pošteno preznojil. Ali so prezrli Jošta Piška, ali je bil predrag, ni znano, je pa Zasavec s svojimi številkami in spektakularnimi goli pokazal, da je eden od zvezdnikov 1. SNL. Najbrž jo je že prerasel. Tekma bi lahko bila poslastica, gostitelji so razbremenjeni, gostje pa spomladi razred za sebe, če bodo tudi na igriščunajboljši posamezniki, Josip Iličić, El Arbi Soudani, Arnel Jakupović.

PrvaSNL33Kolo
PrvaSNL33Kolo

Celje: Celje – Olimpija (Slavko Vinčić): Naposled šampionski derbi, a z napako. Olimpijin zaostanek je prevelik,prednsot pred Mariborom pa premajhna. Ne glede na to, pa bi zeleno-beli radi pokazali, da so boljši, da je šlo za splet okoliščin, zaradi katerih, so jim Celjani ušli. Enkrat v tej sezoni so jih premagali, a jeseni v celjskem dvoboju niso bili boljši. To je tudi edini izgubljen derbi Celjanov, upoštevajoč še tri dvoboje z Mariborčani. Celjanom, ki za potrditev naslova potrebujejo le točko, se tresejo kolena, še posebej napadalcem (Aljoša Matko, Jegor Prucev, Sunday Adetunji, medtem ko sta Gregor Bajde in Edmilson svojo kvoto spomladi izpolnila), ki so glavni krivci, da zeleno-beli sploh lahko še sanjajo o naslovu. Tudi trener Damir Krznar nosi lep del krivde in ni vseeno, na kakšen način bo Celjane zapeljal do drugega naslova. Prepričljiv ni bil, več je dvomljivcev o njegovih sposobnostih za vodenje orkestra z veliko solisti. Enako velja za ljubljanskega kolega Zorana Zeljkovića.

Rogaška Slatina: Rogaška – Koper (Nejc Kajtazović): Pri domačih še ni trenutek za sproščenost, saj Radomljani, pri katerih bodo Slatinčani gostovali naslednji konec tedna, in Kidričani, ki jih bodo gostili v predzadnjem kolu, še upajo na čudež.

Murska Sobota: Mura – Aluminij (Matej Jug): Sobočani za verodostojnost, Kidričani za obstanek. Letos so bili gostje doma zmagovalci (2:0), lani jeseni so bili boljši Sobočani (1:0, 1:0).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine