Zelena luč premier league za prevzem Chelseaja

Konzorcij, ki ga vodi ameriški poslovnež Todd Boehly, se je pomaknil še za en korak.
Fotografija: Todd Boehly (v sredini) ima vse manj ovir pred seboj. FOTO: Adrian Dennis/AFP
Odpri galerijo
Todd Boehly (v sredini) ima vse manj ovir pred seboj. FOTO: Adrian Dennis/AFP

Predlagani prevzem nogometnega kluba Chelseaja v roke konzorcija, ki ga vodi ameriški poslovnež Todd Boehly, se je pomaknil še za en korak. Upravni odbor angleške premier league je namreč danes odobril nakup londonskega kluba.

Za konzorcijem kupcev stojijo Američan Boehly, ki je tudi solastnik ekipe v severnoameriški bejzbolski ligi MLB Los Angeles Dodgers, švicarski multimilijarder Hansjörg Wyss in ameriški poslovnež Mark Walter. Največji delež v londonskem klubu pa bo verjetno v prihodnosti imel ameriški naložbeni sklad Clearlake Capital.

Konzorcij se je že 7. maja dogovoril za 4,25 milijarde funtov (4,97 milijarde evrov) vreden nakup prvoligaškega kluba od lastnika Romana Abramoviča. Vodstvo premier league je v današnji izjavi zapisalo, da je zdaj na britanski vladi, da izda zahtevano prodajno dovoljenje, s čimer se bo lahko začela končna faza transakcije.

Ruski milijarder Abramovič je dal Chelsea na trg v začetku marca, tik preden ga je britanska vlada sankcionirala po ruski invaziji na Ukrajino. Dokončanje nakupa je bil dolgotrajen postopek zaradi zaskrbljenosti vlade Združenega kraljestva, da bi se Abramovič neupravičeno okoristil s prodajo.

Soglasje vlade in lige je bilo nujno, ker je bilo premoženje ruskega oligarha zamrznjeno. Že pred odločitvijo upravnega odbora premier league je tiskovni predstavnik britanskega premierja Borisa Johnsona potrdil, da vlada sodeluje s klubom glede končnega dogovora.

Preberite še:

Komentarji: