Že četrta zlata lovorika za norveškega asa na Kitajskem

Johannes Thingnes Bø je na olimpijskih igrah v Pekingu prepričljivo v svojo korist odločil tudi tekmo biatloncev s skupinskim štartom.
Fotografija: Johannes Thingnes Bø se je takole veselil zmage na današnji tekmi s skupinskim štartom. FOTO: Jewel Samad/AFP
Odpri galerijo
Johannes Thingnes Bø se je takole veselil zmage na današnji tekmi s skupinskim štartom. FOTO: Jewel Samad/AFP

Norveški biatlonski zvezdnik Johannes Thingnes Bø si je zanesljivo pritekel in pristreljal naslov olimpijskega prvaka na tekmi s skupinskim štartom. Kljub štirim zgrešenim tarčam je imel v cilju 15-kilometrske preizkušnje kar 40,3 sekunde naskoka pred srebrnim Švedom s finskim priimkom Martinom Ponsiluomo (2 zgrešeni tarči).

Norveško zmagoslavje pa je z zaostankom 1:12,5 minute dopolnil bronasti Vetle Sjåstad Christiansen (3), ki je za 13,1 sekunde na nehvaležno četrto mesto potisnil francoskega asa Quentina Fillona Mailleta (5).

Bø je tako na olimpijskih igrah v Pekingu osvojil še peto kolajno, že četrto zlato, potem ko je prispeval viden delež k prvima mestoma Norveške na štafetni preizkušnji in mešani ekipni tekmi ter z vsemi tekmeci opravil tudi v šprintu. Skupno pa ima na največji zimski športni prireditvi že osem odličij, saj si je tri priboril že pred štirimi leti v Pjongčangu.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak se je zaradi slabše forme odpovedal nastopu na današnji tekmi s skupinskim štartom.

Med biatlonkami na vrhu Francozinja

Na ženski preizkušnji na 12,5 kilometra se je zmage veselila Francozinja Justine Braisaz-Bouchet (4 zgrešene tarče), ki sta ji družbo na odru za najboljše biatlonke na svetu delali Norvežanki Tiril Eckhoff (+ 15,3/4) in Marte Olsbu Røiseland (+ 34,9/4).

Od Slovenk si nobena ni priborila pravice do nastopa na tekmi s skupinskim štartom.

Preberite še:

Komentarji: