Blaž Nosan proti »najbolj vroči ekipi v ligi«

Danes derbi Riko Ribnica – Gorenje. Za Velenjčane bi bila zmaga najboljše povabilo na derbi z neprepričljivimi Celjani.
Fotografija: Blaž Nosan je eden glavnih adutov Rika Ribnice. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Blaž Nosan je eden glavnih adutov Rika Ribnice. FOTO: Uroš Hočevar

Celje Pivovarna Laško in Gorenje se že temeljito pripravljata na derbi čez teden dni v Velenju in pozivata vsak svoje navijače, naj dobijo bitko na tribunah. Tekmovalni naboj bo veliko večji, če bodo »ose« uspešne danes popoldne (17) na težkem gostovanju pri Riku Ribnici.

V tem primeru bi njihov zaostanek pred 115. šaleško-savinjskim derbijem še naprej znašal ulovljive tri točke, kar bi še povečalo razburljivost ob vstopu v drugo polovico končnice lige NLB.

Celjani so bili sinoči sila neprepričljivi, doma so proti Loki komaj zmagali, bilo je 23:20. Že dan prej je Koper suvereno premagal Maribor. Vrstni red je ta čas takšen: Celje 45, Gorenje 40, Ribnica 39, Maribor 30, Koper 29, Loka 22.

Današnja tekma bo pomembna tudi za osvojitev drugega mesta. Ribnica in Gorenje sta se v rednem delu na Dolenjskem razšla z delitvijo točk (30:30). Gostujoča ekipa trenerja Zorana Jovičića ima točko prednosti pred igralci pod vodstvom Damjana Škaperja, ki bodo želeli ponovno prevzeti vlogo prvih zasledovalcev Celja.
 

Škaper še brez poraza


Tako Gorenje kot Ribnica sta še neporažena v končnici, Velenjčani pa poraza ne poznajo vse od 2. februarja in gostovanja Celja. A tudi Škaper, ki je stopil v čevlje Siniše Markote, še ni izgubil ...

»Pričakujemo težko tekmo, vsi se zavedamo, da nas v Ribnici čaka vroče gostovanje. Ribničani na domačem terenu le redko oddajo točko, a naš načrt je osvojitev dveh,« je pred derbijem razmišljal Gorenjev organizator igre Andraž Kete.

Ribnica slovi po čvrsti obrambi in eden glavnih stebrov v njej je kapetan Mitja Nosan, nekdanji član Gorenja. V napadu pa je veliko bolj nevaren njegov brat Blaž: »K nam prihaja trenutno najbolj vroča ekipa v ligi, vendar mi se ne bojimo nikogar. Zavedamo se, da bomo za zmago morali odigrati eno najboljših tekem v sezoni.«

Preberite še:

Komentarji: