Graščaki pozdravili lepo zmago razigranih os

Gorenje je evropsko ligo začelo z visoko zmago proti Winterthuru, sledi švedski izziv. Dober odgovor na poraz v Celju. Tilen Sokolič igralec tekme s 7 goli.
Fotografija: Jernej Drobežse je izkazal predvsem v obrambi. FOTO: RK Gorenje
Odpri galerijo
Jernej Drobežse je izkazal predvsem v obrambi. FOTO: RK Gorenje

Zelo dobro so rokometaši Gorenja začeli evropsko sezono. V prvem kolu EHF evropske lige so pred 800 gledalci v Rdeči dvorani zanesljivo premagali švicarskega tekmeca Pfadi Winterthur s 34:26 (19:14). Prihodnji teden bo ekipa Zorana Jovičića gostovala na Švedskem pri Sävehofu. V skupini C je še španska Cuenca.

Velenjčani so imeli škarje in platno tekme v svojih rokah od začetka do konca. S sedmimi goli (6 v prvem polčasu) je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič, pet jih je dodal Ibrahim Haseljić. Švicarji so imeli premoč v višini in teži, a niso mogli slediti ritmu slovenskih podprvakov, ki so tako na najboljši način pozabili sobotni poraz v derbiju proti Celju Pivovarni Laško. Deset domačih igralcev se je vpisalo med strelce, v vratih je bil razpoložen Matevž Skok. Pri gostih je bil z osmimi goli najboljši Noam Leopold.

Zoran Jovičić je dobro pripravil ekipo na evropski izziv. FOTO: Uroš Hočevar
Zoran Jovičić je dobro pripravil ekipo na evropski izziv. FOTO: Uroš Hočevar

Vzdušje v Rdeči dvorani je bilo evropskemu izzivu primerno, Šaleški graščaki pa so glasno pozdravili zmago razigranih os, ki bodo v soboto v 1. SRL gostile Koper. »Res moram pohvaliti igralce, ki so se držali dogovorov. Izgubili smo malo žog in tako gostom preprečili razvoj hitre igre. Malo nas je in pred nami je hud ritem,« je bil zadovoljen trener Jovičić, ki še nekaj časa ne bo mogel računati na Matica Verdineka.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: