Gorenje garalo za zmago v Trebnjem, nova domača zaušnica prvakom iz Celja

Velenjčani so v razburljivem derbiju 2. kola lige NLB premagali Trimo. Peter Šiško junak tekme. Celje je v Ivančni Gorici v zadnjih sekundah izgubilo točko.
Fotografija: Celjani so na dveh tekmah osvojili samo točko. FOTO: RZS
Odpri galerijo
Celjani so na dveh tekmah osvojili samo točko. FOTO: RZS

Če izvzamemo zmago v superpokalu proti Jeruzalemu, so rokometaši Celja Pivovarne Laško zelo slabo štartali v sezono 2023/24. Potem ko so doma prepričljivo izgubili s Trimom in doživeli poraz pri Gudmeju v prvi tekmi EHF lige prvakov, so hladno prho doživeli tudi na gostovanju pri Svišu v 2. kolu lige NLB.

V Ivančni Gorici je bilo 33:33, zadnji gol je tik pred iztekom časa spretno dosegel Simon Vidmar in poskrbel za veliko slavje ekipe, ki je v prvem kolu presenetila že Riko Ribnico. Remi je zelo slaba popotnica za ekipo Alema Toskića, ki bo v sredo gostila Porto na prvi domači evropski tekmi.

Danes sta se v derbiju kola v Trebnjem pomerila Trimo in Gorenje, težko prigarane zmage na tekmi z malo zadetki (22:24) pa so se veselili gostje iz Velenja, kjer je direktorsko vlogo prevzel Roman Pungartnik. Trimo si je po sladki zmagi v Zlatorogu obetalo še en velik skalp, toda ekipa Zorana Jovičića je pokazala močan značaj in še enkrat več vzela mero trebanjskim levom, svojim rednim strankam od leta 2020. Rezultat je šel na roko tudi Celju, ki ima tako več možnosti, da ujame glavna tekmeca.

Izidi 2. kola: Koper – Urbanscape Loka 31:22 (Bratkovič 8, Makuc 5; Jesenko 7), LL Grosist Slovan – Krka 24:29 (Budja 11; Horvat 8, Stanojević 7), Jeruzalem Omož – Slovenj Gradec 26:23 (Sok 8, Bogadi 6; Štumpfl 8, Eskeričič 6), Ljubljana – Riko Ribnica 30:35 (Lukman 10; Knavs 14), Sviš Ivančna Gorica – Celje Pivovarna Laško 33:33 (Vidmar in Cirar po 7; Cokan 9, Mlakar 6), Trimo Trebnje – Gorenje 22:24 (Dragaš 8; Šiško 8, Haseljić 5), Škofljica – Dobova 24:17 (Juš Rot in Pangerc po 4; Rantah 6).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: