Hrvati podali Francozom rešilno bilko

Reprezentanca južnih sosedov je na EP premagala Islandijo s 23:22 in Francoze vrnila v igro. Ključna sredina tekma olimpijskih prvakov z Dansko.
Fotografija: Ivan Čupič je bil zanesljiv s sedmih metrov. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Odpri galerijo
Ivan Čupič je bil zanesljiv s sedmih metrov. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Islandci očitno še niso slišali za rokometni pregovor, da Hrvatov ne gre nikdar odpisati. Potem ko so razbili Francijo (29:21) in si na široko odprli vrata polfinala 15. evropskega prvenstva, so si jih priprli s porazom proti hrvaškim kavbojem z 22:23 (12:10).

Islandci so v prvem polčasu vodili že za pet golov, v drugem pa padli v krizo in zaostali za pet. Vrnili so se v vodstvo z 22:21, v končnici pa ponovno popustili in izgubili za zadetek.

Hrvatom, ki so osvojili prvi točki v drugem delu, so Francozi zdaj dolžni zaboj najboljšega šampanjca. Ker so zvečer premagali Črno goro, so spet na konju in v igri za zlato.

Za igralca tekme je bil izbran Tin Lučin, strelec šestih golov, Ivan Čupić in Ivan Martinović sta zadela po petkrat. V vratih se je izkazal veteran Ivan Pešić s 15 obrambami.

Tin Lučin je bil izbran za igralca tekme. FOTO: Attila Kisbenedek/ AFP
Tin Lučin je bil izbran za igralca tekme. FOTO: Attila Kisbenedek/ AFP

Danci so na drugi tekmi v skupini I razbili Nizozemsko s 35:23 in si zagotovili napredovanje. Pred dvema letoma so tako kot Francozi izpadli v predtekmovanju.

Hrvaška zmaga je odprla pot olimpijskim prvakom iz Francije, ki imajo usodo spet v svojih rokah. Če bodo v sredo v ponovitvi finala iz Tokia spet premagali Dansko (dovolj jim je tudi točka), bodo šli v polfinale. Danes so ugnali Črno goro s 36:27, igralec tekme je bil veteran Nikola Karabatić.

Islandija se bo merila s Črnogorci, ki so danes prikazali srčno borbo, a jim je zmanjkalo moči in kakovosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Nikola Karabatić je spet pokazal mojstrstvo. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Nikola Karabatić je spet pokazal mojstrstvo. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Preberite še:

Komentarji: