Klinika Zlatorog, na bolniški še Marguč in Grošelj

Celje Pivovarna Laško v težavah. Domnu Makucu in Josipu Šarcu sta se na seznamu poškodovanih igralcev pridružila Gal Marguč in Matic Grošelj. V Nantes močno oslabljeni.
Fotografija: Gal Marguč si je zlomil prst na roki. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Gal Marguč si je zlomil prst na roki. FOTO: Uroš Hočevar

Za Tomaža Ocvirka se je zgodba na klopi rokometašev Celja Pivovarne Laško začela sanjsko, z zmago proti Flensburgu, toda njegova pravljica dobiva temačen dramaturški lok. Potem ko je izgubil Domna Makuca in Josipa Šarca, je sredina zmaga v Trebnjem terjala visok davek. Sredinec na desni roki si je zlomil Gal Marguč, Matic Grošelj pa je staknil poškodbo kolena.

Ker nova okrepitev William Accambray še nima pravice nastopa, bodo Celjani močno oslabljeni, ko bodo v nedeljo gostovali v Nantesu v ligi prvakov, Ocvirk je moral poklicati mladinca Matica Košca in Tadeja Kljuna, da bo imel v Franciji vsaj 14 igralcev od 16, kolikor jih lahko igra.

Za Celjane bo reprezentančni premor prišel kot naročen, a tudi po njem situacija ne bo veliko boljša. Vsi štirje poškodovani igralci bodo izpustili kar nekaj tednov ali celo mesecev, preden bodo nared. Ocvirk upa, da bo vsaj kdo okreval do novembra, ko Celjane čakajo ključne tekme z Zaporožjem in Zagrebom.

"Situacija seveda ni prijetna, vendar je takšna, kakršna je. Vsi, ki so na voljo, bodo morali dati svoj maksimum in videli bomo kako nam bo uspelo pokrpati luknje, ki so nastale. Drugega nam ne preostane, zato moramo razmišljati pozitivno in še enkrat, vsak dati vse od sebe," je za klubsko spletno stran povedal Ocvirk. 
 

Cehte namesto Grošlja


Grošlja je sicer selektor Veselin Vujović povabil na reprezentančne priprave v Zreče, vendar jih bo moral izpustiti, Marguč pa je na širšem seznamu. Grošlja bo na desnem zunanjem položaju zamenjal Nejc Cehte.

Matic Grošelj bo počival zaradi poškodbe kolena. FOTO: Jure Eržen
Matic Grošelj bo počival zaradi poškodbe kolena. FOTO: Jure Eržen

Preberite še:

Komentarji: