Krimovke spet med elito

Pri mednarodni zvezi potrdili, da bodo rokometašice vodilnega slovenskega ženskega rokometnega kluba vnovič igrale v izbrani družbi.
Fotografija: Rokometašice Krima so se pred 20 leti veselile prvega naslova evropskih prvakinj: FOTO: dokumentacija Dela
Odpri galerijo
Rokometašice Krima so se pred 20 leti veselile prvega naslova evropskih prvakinj: FOTO: dokumentacija Dela

Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila seznam 16 klubov, ki bodo v sezoni 2021/22 tekmovali v ligi prvakinj. Med njimi je tudi Krim Mercator, za katerega bo to že 27. zaporedna sezona med evropsko elito. 

Klubi, ki se bodo prihajajoči sezoni borili za evropski naslov, so: hrvaška Podravka, danski Odense, francoski Brest, nemška Borussia, madžarska FTC in Györ, črnogorska Budućnost, branilci naslova iz Norveške, romunska Bukarešta in ruski CSKA. Dodatno so si mesto v Evropi prislužili še danski Esbjerg, francoski Metz, ruski Rostov-Don, švedski Sävehof, turški Kastamonu ter ljubljanski Krim Mercator.

Tekmovanje ima enak format kot pretekla leta. Prvi del bo v dveh skupinah s po osmimi klubi, žreb bo v petek, 2. julija, preko spletnih kanalov EHF.

»Ponosni smo, da smo že toliko zaporednih sezon stalnica v Evropi. Konkurenca med najboljšimi je vsako leto močnejša, zato je biti del nje posebna čast in obenem pohvala za strokovno vodstvo, ki dela dobro. Skladno z vizijo kluba in ekipo, ki smo jo sestavili za prihajajočo sezono, si v duhu praznovanja 20. obletnice prvega naslova evropskih prvakinj želimo, da bi se tja znova vrnili. Priložnost se ponuja že to sezono,« je ob tem dejala športna direktorica kluba Deja Ivanović.

Preberite še:

Komentarji: