Krimovke v Budimpešti za preboj v četrtfinale

Rokometašice Krima Mercatorja ob 16. uri v Budimpešti čaka povratni dvoboj lige prvakinj proti madžarskemu Ferencvarosu.
Fotografija: Krimovke so tako kot lani po prvi tekmi osmine finala na pragu preboja med osem najboljših ekip stare celine. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Odpri galerijo
Krimovke so tako kot lani po prvi tekmi osmine finala na pragu preboja med osem najboljših ekip stare celine. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Tekma odloča o napredovanju v četrtfinale elitnega evropskega tekmovanja. V dvorani Erd Arena bodo Ljubljančanke branile prednost sedmih zadetkov s prve medsebojne tekme v Tivoliju, kjer so zmagale s 33:26.

Na prvi tekmi v Tivoliju sta se izkazali Ana Gros, ki je krimovke okrepila pred izločilnimi boji evropskega tekmovanja, in srbska vratarka Jovana Risović. Prva je dosegla 13 golov, druga pa je zbrala 17 obramb.

Kljub lepi prednosti pred povratnim dvobojem, se v ljubljanski ekipi zavedajo, da naloga ne bo lahka. Sobotni obračun bo začela brez kalkulacij in si skušala izboriti mesto med osem najboljših na stari celini.

Tekmo v Budimpešti si bodo ogledali številni slovenski privrženci rokometa, med njimi bosta tudi dolgoletni predsednik Krima in Rokometne zveze Slovenije ter zdajšnji ljubljanski župan Zoran Janković in prvi mož rokometne zveze Franjo Bobinac.

Preberite še:

Komentarji: