Krimovke v zadnjih izdihljajih izvlekle točko

V tretjem kolu lige prvakinj so se ljubljanske rokometašice na gostovanju pri Podravki razšle z delitvijo točk (27:27).
Fotografija: Tjaša Stanko je dosegla odločilni gol za točko Krima. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Tjaša Stanko je dosegla odločilni gol za točko Krima. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Koprivnica – Po porazu proti Györu (23:39) in zmagi nad Thüringerjem (27:20) so rokometašice Krima Mercatorja v tretjem kolu lige prvakinj vpisale še neodločen izid, v Koprivnici so se z domačo Podravko Vegeto razšle s 27:27. Z iztržkom so lahko v ljubljanskem taboru zadovoljni, saj so gostiteljice malo pred koncem še bežale za tri zadetke. Varovanke trenerja Uroša Bregarja, ki v skupini C še naprej zasedajo tretje mesto, bodo drugi komplet dveh točk lovile prvo novembrsko soboto v povratnem obračunu s hrvaškimi predstavnicami.


V prvem polčasu že +4


Gostje so nazadnje vodile s 3:2, po izenačenju na 7:7 pa so tekmicam dovolile, da so zadele štirikrat zapovrstjo in se odlepile na +4, vendar je Podravko visoko vodstvo uspavalo do te mere, da je Krim do odhoda na glavni odmor razliko prepolovil in ublažil na znosna dva gola. Tudi v nadaljevanju so Hrvatice držale naskok od enega do štirih zadetkov, v zadnjih minutah pa so serijske slovenske šampionke – kljub številnim zapravljenim priložnostim – z delnim rezultatom 3:0 vendarle izvlekle dragoceno točko. Izenačenje je iz protinapada zagotovila Tjaša Stanko. Najučinkovitejša pri Ljubljančankah je bila Tamara Mavsar s kar desetimi zadetki.


Točka, velika za dve


»Osvojile smo točko, veliko za dve. Žal mi je slabega uvoda v drugi polčas, saj smo se dogovorili, da potrebujemo hiter zadetek. Pet minut brezglave igre pa se je poznalo, saj je Podravka prišla do štirih golov prednosti. Na koncu smo pokazale izvrstno timsko delo, vsa borba na treningih in na tekmi je v zadnjih minutah prinesla zlata vredno točko. Vedeli smo, da bo to eno od zahtevnejših gostovanj. Podravka se je v zadnjem času res dobro sestavila in povezala, kar dokazuje tudi na parketu. Rezultat je zasluga celotne ekipe,« je doseženo ocenila Mavsarjeva.


PODRAVKA VEGETA : KRIM MERCATOR 27:27 (15:13)


Športna dvorana Frana Galovića, gledalcev 2500, sodnici: Alpaidze in Berezkina (obe Rusija).

Podravka Vegeta: Ihneva 4, Čigirinova 5 (2), Ježikava 3, Debelić 3, Holesova 2, Turk 1, zadravec, Tučaković, Milosavljević 4, Risović, Franušić, Ečimović, Karlovčan 1, Petika, Milošević 3, Džono 1.

Krim Mercator: Stanko 5 (1), Barić 2, Amon 1, Koren 1 (1), Krsnik, Marinček Ribežl, Zulić 1, Vojnović, Tsakalou 3, Vučko, Žabjek, Beganović, Perederij 3, Mavsar 10 (4), Ristovska 1.

Sedemmetrovke: Podravka Vegeta 2 (2), Krim Mercator 8 (6).

Izključitve: Podravka Vegeta 10, Krim Mercator 6 minut.

Preberite še:

Komentarji: