Krka zaspala na lovoriki, Trimo do velike zmage

Zanimiv dolenjski derbi v Novem mestu se je razpletel s presenetljivo zmago gostov iz Trebnjega. Krka še brez zmage v ligi NLB.
Fotografija: Trener Krke Mirko Skoko in kapetan David Didovič (zadaj) sta si po zmagi proti Celju v superpokalu obetala boljše nadaljevanje sezone. FOTO: Igor Zaplatil
Odpri galerijo
Trener Krke Mirko Skoko in kapetan David Didovič (zadaj) sta si po zmagi proti Celju v superpokalu obetala boljše nadaljevanje sezone. FOTO: Igor Zaplatil

Senzacionalna zmaga v superpokalu proti Celju Pivovarni Laško je bila odlična popotnica rokometašem Krke pred vstopom v novo sezono lige NLB, vendar se je izkazala za bumerang. Novomeščani so po treh tekmah še brez zmage, danes so nepričakovano izgubili domači derbi proti lokalnemu tekmecu Trimu. Bilo je 26:28.



Uvodne minute so minile po željah gostov iz Trebnjega, dosegli so uvodna gola in po desetih minutah vodili s 6:4. Zasuk je uprizoril domači adut Grega Okleščen, bodoči član Celja, po njegovem četrtem zadetku je bilo 8:7 (18. minuta). Ko je bil Okleščen uspešen petič, je na semaforju pisalo 13:10, ko je zabil šestič, pa 14:11. A končnica prvega polčasa je znova pripadla ekipi trenerja Benjamina Teraša, ki je z golom Uroša Udoviča še pred odmorom izenačila.

Domača ekipa je pogrešala običajen učinek rekonvalescenta Jerneja Papeža, enega izmed junakov superpokala, ki je v prvih 30 minutah mrežo zatresel le enkrat in ob tem zapravil nekaj žog. Manjkal je tudi pomemben igralec Leon Rašo.
 

Okleščen popustil, Papež se je prebudil


Udovič je bil na začetku drugega dela uspešen še enkrat za novo vodstvo Trima, za nameček je bil izključen Okleščen. Ko je Matic Kotar zadel za 16:14 (delni izid 5:0), je gostujočim navijačem v dvorani Marof že zadišalo po presenečenju.



Papež se je v nadaljevanju le ogrel in poskrbel za izenačenje na 16, vendar je Krka še naprej tekla v napačno smer. To je prepoznal tudi trener Mirko Skoko in po dveh golih Gala Cirarja za 16:18 že v 41. minuti zahteval minuto odmora. Stvari so šle na boljše za zelene, Papež je znova izenačil (19:19) in ob vstopu v zadnjo četrtino dolenjskega derbija je bilo spet vse na izhodišču.
 

Krka nizala napake, Trimo jih je kaznoval


A Trimu niso pohajale moči, Jan Redek in Anže Dobovičnik sta kazovala napake preveč živčnih domačih igralcev, Adam Seferović pa je poskrbel za prvo vodstvo s plus 3 (22:19; 49. minuta) in tudi drugo (23:20; 51. minuta). Pri 25:22 se je zazdelo, da je tekma odločena, a napetosti še zdaleč ni bilo konec, saj je Jaka Jakše v 57. minuti izenačil na 25.

Za strelca odločilnega gola se je izkazal Tevž GrandovecTobias Cvetko in Marko Kotar pa sta postavila piko na i veliki zmagi Trima, ki so mu po uvodnem porazu v Ivančni Gorici napovedovali črno prihodnost, vendar se je z zmagama proti Jeruzalemu in Krki pridružil tekmecem v zgornjem delu lestvice.

Devet golov Okleščna je bilo premalo za prvo zmago Krke, pri Trimu so si bolj bratsko razdelili zasluge in prav kolektivna igra (med strelce se je vpisalo deset igralcev; pri Krki šest) jim je prinesla uspeh. 
 

Jutri spektakel v Ribnici


Jutri ob 20.15 se bosta v prvi tekmi 4. kola srečala Riko Ribnica in Celje Pivovarna Laško, vodilni in še edini neporaženi ekipi v 1. SRL. V ŠC Ribnica se obeta izjemno vzdušje in napeta tekma.

Vrstni red: Riko Ribnica 5, Celje PL (tekma manj), Gorenje, Loka, Trimo, Jeruzalem in Maribor po 4, Dol TKI Hrastnik, Sviš 2, Krka 1, Dobova in Koper (tekma manj) 0.



Komentarji: