Nemško-portugalski obračun za končno zmago

Rokometaši nemškega Magdeburga in portugalske Benfice so se uvrstili v finale zaključnega turnirja evropske lige v Lizboni.
Fotografija: Branko Tamše med tekmo slovenske lige, ko je vodil Celje Pivovarno Laško. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Branko Tamše med tekmo slovenske lige, ko je vodil Celje Pivovarno Laško. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Magdeburg je v prvi sobotni tekmi premagal hrvaške Nexe Našice s 34:29 (18:13), Benfica iz Lizbone pa je bila na drugi tekmi boljša od poljske Wisle iz Plocka s 26:19 (10:8). V prvem polfinalnem obračunu v Altice Areni je bil pri nemški zasedbi najučinkovitejši Matthias Musche z osmimi goli, nekdanji kapetan slovenske reprezentance Marko Bezjak pa se ni vpisal med strelce.

Pri Nexeju, ki ga vodi Velenjčan Branko Tamše, je Halil Jaganjac dosegel sedem zadetkov. Miha Kavčič je prispeval gol, Andraž Velkavrh se ni vpisal med strelce, tretji slovenski rokometaš Saša Barišić Jaman pa ni bil v kadru hrvaške ekipe.

Na drugi polfinalni tekmi v portugalski prestolnici je srbski reprezentant Petar Đorđić za Benfico dosegel devet golov, Slovenec Tadej Kljun pa se ni vpisal med strelce. Pri poljski zasedbi je bil najbolj učinkovit Madžar Zoltan Szita s štirimi goli, enega manj je dosegel Slovenec Jan Jurečič.

Finale v nedeljo ob 19. uri

Tekma za tretje mesto med Nexejem in Wislo se bo v nedeljo pričela ob 16.30, finalna med Benfico in Magdeburgom pa ob 19. uri. V drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini so nastopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja. Ekipa iz Šaleške doline je v skupini C zasedla četrto mesto.

Pred njo so se uvrstili Magdeburg, švedski Sävehof in Nexe Našice, za njo pa španska La Rioja in francoski Pauc. V osmini finala je bila nato boljša od francoskega Nimesa, preboj na zaključni turnir pa ji je preprečila Benfica.

Preberite še:

Komentarji: