Marguč si želi snidenja s Pajovičem

Na Dunaju bo jutri žreb kvalifikacij za evropsko prvenstvo v rokometu 2022, ki ga bosta skupaj gostili Madžarska in Slovaška.
Fotografija: Gašper Marguč bi si za tekmece izbral Avstrijce, Belgijce in Italijane. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Odpri galerijo
Gašper Marguč bi si za tekmece izbral Avstrijce, Belgijce in Italijane. FOTO: Antonio Bronic/Reuters

Ljubljana – Slovenski rokometaši so, kot so sporočili z Rokometne zveze Slovenije (RZS), v pričakovanju žreba kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022, ki ga bosta skupaj gostili Madžarska in Slovaška. Ples kroglic bo na sporedu jutri ob 17. uri na Dunaju. Izbranci Ljubomira Vranješa bodo vanj vstopili kot eni od osmih nosilcev.
 
Na letošnjem prvenstvu stare celine je slovenska reprezentanca zasedla zelo dobro četrto mesto, s katerim je presegla postavljeni cilj. V začetku novembra jo čaka začetek kvalifikacij za nov nastop na EP. Cilj bo seveda jasen, do 2. maja prihodnje leto, ko se bodo kvalifikacije končale, si želi naša izbrana vrsta zagotoviti 13. vozovnico na sklepni turnir.
 
Slovenski rokometni asi bodo z velikim zanimanjem pogledovali proti Dunaju. »Težko rečem, katere reprezentance bi izbral. Menim, da smo od vseh boljši!« je poudaril Blaž Blagotinšek, ki so ga pred dnevi znova izbrali za najboljšega obrambnega igralca v ligi prvakov. Krožni napadalec je na svoj seznam želja uvrstil reprezentanci Bosne in Hercegovine ter Ferskih otokov, iz drugega kakovostnega bobna, ki vsaj na papirju prinaša najzahtevnejšega tekmeca, pa Srbijo.

Prav z zadnjo bi se morali naši rokometaši prejšnji teden meriti za mesto na januarskem svetovnem prvenstvu, a je zaradi pandemije koronavirusa mednarodna rokometna zveza celotne kvalifikacije odpovedala, Slovence pa na mundial poslala zavoljo dovolj visoke uvrstitve na zadnjem evropskem prvenstvu.
 
Nekoliko bolj pragmatično se je napovedi lotil Vid Kavtičnik. »Glede na to, da nas v bližnji prihodnosti čaka zelo natrpan ritem tekem, bi si v kvalifikacijah želel igrati proti reprezentancam, ki s seboj ne prinašajo dolgih in utrujajočih poti na gostovanja,« je dejal kapetan slovenske vrste, ki bi si za tekmece izbral Avstrijo, Švico in Italijo. Z mislimi je že tudi pri januarskem svetovnem prvenstvu v Egiptu in marčnem kvalifikacijskem turnirju v Berlinu, kjer se bo Slovenija borila za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. 

Za severne in zahodne sosede se je odločil tudi Gašper Marguč. »Avstrijce si seveda želim zaradi snidenja z njihovim selektorjem Alešem Pajovičem,« je nekoliko hudomušno povedal desnokrilni rokometaš in dodal, da si dvobojev z Belgijci in Italijani želi predvsem zato, ker se z njimi na dosedanji reprezentančni poti še ni pomeril.
 

Preberite še:

Komentarji: