Med okuženimi v Pick Szegedu (vsaj) dva Slovenca

Rokometna reprezentanta Dean Bombač in Borut Mačkovšek sta zbolela za covidom-19. Še deset dni v karanteni.
Fotografija: Dean Bombač in Borut Mačkovšek (zadaj) sta bila ena boljših igralcev na zadnjem EP na Švedskem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dean Bombač in Borut Mačkovšek (zadaj) sta bila ena boljših igralcev na zadnjem EP na Švedskem. FOTO: Reuters

Koronavirus se je prikradel tudi med najboljše slovenske rokometaše. Med okuženimi v Pick Szegedu, ki je moral preložiti prvo tekmo EHF lige prvakov proti Paris SG, sta tudi slovenska reprezentanta Borut Mačkovšek in Dean Bombač»Da se javim. Da je tudi mene doletel covid-19. Zdaj so štirje dnevi za mano in še deset pred mano. Počutim se dobro, lažji simptomi in glavoboli. Upam, da tako ostane,« je na instagramu zapisal Mačkovšek.

Bombač, še eden ključnih igralcev, ki so Slovenijo na januarskem EP na Švedskem pripeljali do četrtega mesta in olimpijskih kvalifikacij, pa je zapisal: »Kot veste, se v klubu vsak teden testiramo na covid-19. Žal so bili ob koncu prejšnjega tedna nekateri vzorci pozitivni. Moj je bil med njimi. Toda brez skrbi, bolj ali manj sem v redu in doma v karanteni. Ves čas sem v stiku z ekipo in klubom. Spremljam rokometne tekme in komaj čakam, da pridem nazaj v dvorano.«V Pick Szegedu je skupaj kar pet Slovencev, tudi Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman. Na vse računa selektor Ljubomir Vranješ, ko bo novembra začel kvalifikacije za EP in januarja prihodnje leto vodil fante na SP v Egiptu.

Preberite še:

Komentarji: