Presenetljive ose že v četrtfinalu, nasmiha se jim celo F4

Velenjčani so preskočili Nimes in se bodo v četrtfinalu evropske lige pomerili z Benfico. Jovičić: Psihološka bitka; Miklavčič: Puščamo srce na igrišču.
Fotografija: Gorenje se veseli evropskega uspeha. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Odpri galerijo
Gorenje se veseli evropskega uspeha. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Rokometaši Gorenja so se prebili v četrtfinale evropske lige, o čemer pred sezono niso upali niti pomisliti. V Franciji so proti Nimesu sicer izgubili s 30:35 (15:18), a ubranili prednost (29:22) iz Rdeče dvorane.

Ekipa trenerja Zorana Jovičića je ohranila mirne živce v končnici iz dosegla velik uspeh tudi za slovenski rating na lestvici EHF. Velenjčani se bodo v četrtfinalu pomerili z Benfico. Če bodo preskočili tudi to oviro, se bodo uvrstili na sklepni turnir. Za ose so po šest golov dosegli Ibrahim Haseljić, Domen Tajnik in Matic Verdinek.

Poleg Gorenja in Benfice so se med osem prebili še poljska Wisla iz Plocka, hrvaške Nexe Našice, francoski Nantes, danski GOG Gudme, švicarski Kadetten Schaffhausen in nemški Magdeburg.

Zoran Jovičić je ponosen na svoje fante. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje
Zoran Jovičić je ponosen na svoje fante. FOTO: Jan Gregorc/RK Gorenje

Prva tekma z Benfico, ki je premagala Toulouse s 36:30 (Tadej Kljun 1 gol) in nadoknadila štiri gole zaostanka, bo 26. aprila v Lizboni.

Rokometaši iz Šaleške doline so imeli rezultatski nadzor na tekmi, predvsem dobro so se odzvali v kritičnih trenutkih povratne tekme. V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali hladnokrvnost, predvsem v izdihljajih razburljivega dvoboja. V zadnji minuti je Nimes po golu Mohameda Hishama Sanada povedel s 35:29, končni izid pa je nekaj sekund pred koncem postavil izkušeni David Miklavčič in velenjsko veselje v Franciji se je lahko začelo.

Četrtfinalni pari so Kadetten Schaffhausen (Nik Tominec) – Wisla Plock (Jan Jurečič), Nexe (Miha Kavčič, Andraž Velkavrh, Saša Barišić Jaman; trener Branko Tamše) – Gudme, Benfica (Tadej Kljun) – Gorenje in Nantes (Rok Ovniček) – Magdeburg (Marko Bezjak). Prve tekme bodo 26. aprila, povratne 3. maja. F4 bo 28. in 29. maja.

Preberite še:

Komentarji: