Recept za slavje na Kodeljevem: zaustaviti Luzumovo

Krim Mercator bo v soboto odigral prvo domačo tekmo v ligi prvakinj proti ekipi Thüringer HC. Danes je predstavil novinko Marie-Paule Gnabouyou, ki se po rojstvu počasi vrača k rokometu.
Fotografija: Tamara Mavsar in Miša Marinček si obetata zmagovito domačo premiero v ligi prvakinj. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Tamara Mavsar in Miša Marinček si obetata zmagovito domačo premiero v ligi prvakinj. FOTO: Jure Eržen

Poraz s 16 goli iz Györa za rokometašice Krima Mercator ni bil spodbuden uvod v evropsko sezono, a EHF liga prvakinj se za Ljubljančanke praktično začenja šele v soboto ob 19. uri, ko bodo v dvorani na Kodeljevem iskale pomembne točke proti nemškim šampionkam iz Thüringer HC.

V drugi del najboljših 12 ekip se uvrstijo po tri ekipe iz vsake skupine. V skupini C je Györ razred zase, Thüringer HC, Podravka in Krim Mercator pa naj bi se enakovredno borili za dve mesti. Nemke bodo v Slovenijo prišle v vlogi ranjenih levinj, v prvem kolu so presenetljivo izgubile domačo tekmo proti kvalifikantkam iz Podravke. Krimov trener Uroš Bregar se zaveda, da bo jutrišnja tekma že ena odločilnih v boju za napredovanje v glavni del, visok poraz na Madžarskem pa zanj ni bil merodajen za oceno moči prenovljenega Krima.
 

Glavna nevarnost Luzumova


"Györ je bil enostavno premočan za nas, boljši je bil v vseh segmentih rokometne igre. Že s ponedeljkom smo vse misli usmerili v Thüringer. Njegov poraz s Podravko nas je presenetil, dolgo ga že spremljam in mislim, da je odigral eno slabših tekem. Zato pričakujem, da bo šel proti nam na nož. A tudi mi želimo pokazati pravi obraz, odkrito merimo na zmago, čeprav se zavedamo kakovosti tekmeca, ki se je okrepil z levo zunanjo igralko Emily Bölk in desno zunanjo Alicio Stolle, vse pa izhaja iz najboljše igralke Ivete Luzumove. Njo bomo morali nekako zaustaviti, čeprav z obrambo 5 + 1 ne bo šlo, saj Nemke nanjo hitro odgovorijo z napadom 7 na 6 brez vratarke, kar je njihov zaščitni znak. Thüringer goji hitro in dinamično igro, zato bo zelo pomembno hitro vračanje v obrambo," je tekmice z nemškega vzhoda analiziral Bregar, ki je včeraj podaljšal pogodbo z RZS in bo selektor ženske reprezentance vsaj do leta 2022.

Nina Zulić je organizatorica igre Krima Mercatorja. FOTO: Roman Šipić
Nina Zulić je organizatorica igre Krima Mercatorja. FOTO: Roman Šipić


Čehinjo Luzumovo zelo dobro pozna. Kot selektorju mu je delala največ preglavic v kvalifikacijah za EP, na obeh tekmah je bila najboljša strelka Čehinj s 7 in 9 goli, vseeno pa se je za Slovenke na koncu dobro izšlo in bodo čez dober mesec in pol nastopile na euru v Franciji.
 

Dobro delo se mora obrestovati


Tam pri gostiteljicah ne bo igrala nova okrepitev Krima, levoroka Francozinja Marie-Paule Gnabouyou, ki je šele pred tremi meseci povila otroka in se počasi vrača. Bregar bi jo rad čim prej poslal v igro, a bo moral še malce počakati. "Začela sem trenirati, poudarek je na telesni pripravi. Ocenjujem, da sem ta čas nekje na 50 odstotkih, morda še malce manj, a verjamem, da bom kmalu dovolj pripravljena in bom lahko pomagala ekipi," je povedala 30-letna rokometašica iz Marseilla, nekdanja članica Viborga: "Vsak začetek je težek, a v Sloveniji je lepo, vsi so prijazni do mene, dobro se počutim."

Uroš Bregar, ki bo Slovenke vodil na EP v Franciji, je včeraj podaljšal pogodbo z RZS do leta 2022. FOTO: Tomi Lombar
Uroš Bregar, ki bo Slovenke vodil na EP v Franciji, je včeraj podaljšal pogodbo z RZS do leta 2022. FOTO: Tomi Lombar


Bregar težav s poškodbami nima, le Tamara Mavsar bo še nekaj časa morala nositi zaščito za zlomljeni nos. Domača kapetanka Miša Marinček Ribežl si obeta uspešno domačo premiero v elitnem tekmovanju. "Györ je razkril vse naše slabosti, doživele smo grd poraz, ki pa ga moramo čim prej pozabiti. Hočemo obe točki, to ni nobena skrivnost. Dobro delo iz zadnjih dveh mesecev se nam mora obrestovati, krivuljo želimo zasukati navzgor, pri tem pa so nam lahko v veliko pomoč navijači," si vratarka obeta dobro podporo s tribun energetsko prenovljene dvorane na Kodeljevem.

Preberite še:

Komentarji: