Saga končana, Ocvirk gre v Vardar

Hit mladinskega evropskega prvenstva v rokometu Gregor Ocvirk bo kariero nadaljeval v Vardarju, potem ko se je z vodstvom Celja Pivovarne Laško dogovoril o odhodu, skopski klub pa je privolil v plačilo zahtevane odškodnine.
Fotografija: Gregor Ocvirk je bil najboljši strelec mladinskega evropskega prvenstva v Celju. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Gregor Ocvirk je bil najboljši strelec mladinskega evropskega prvenstva v Celju. FOTO: Uroš Hočevar

Gregor Ocvirk, najboljši strelec mladinskega evropskega prvenstva v Celju, kjer je Slovenija osvojila zlato kolajno, bo kariero nadaljeval v Vardarju. Tako je končana saga, ki se je vlekla nekaj tednov in dvignila kar nekaj prahu v rokometnih krogih Po EP Ocvirk ni prišel na priprave ekipe za novo sezono, ker naj bi bil poškodovan. V matičnem klubu niso bili zadovoljni z njegovim nadaljnjim odnosom, zato so ga dali na stranski tir, nakar je razočarani levi zunanji igralec za časnik EkipaSN navrgel kar precej očitkov na vodstvo kluba.

Naposled se je gordijski vozel razpletel. Včeraj je novi direktor Celja PL Rok Plankelj sprejel ponudbo Vardarja, s katerim se je dogovoril zastopnik mladega reprezentanta. Višina odškodnine ni znana, je pa povsem korektna, je povedal Plankelj.

"Vesel sem, da smo našli rešitev, ki je zadovoljila obe strani. Nismo želeli mlademu igralcu ogroziti kariere, saj mora trenirati in igrati, če želi napredovati na najvišjo raven. Z odškodnino smo zadovoljni, vse je šlo gladko. Z Gregorjem sva se pogovorila in mislim, da ni nobenih trajnih zamer. Kdo ve, morda se bodo naše poti spet srečale," je povedal Plankelj.

Vardar je moral nekaj ukreniti, saj se je tik pred začetkom sezone poškodoval Sergej Harbok. Za Ocvirka, ki bo decembra dopolnil 20 let, ta čas še ni bilo prostora v prvi celjski ekipi, v kateri lahko na položaju levega zunanjega igrajo Josip Šarac, Daniel Dušebajev, Draško Nenadić in tudi Jaka Malus.

Ocvirk je doslej kot posojeni igralec nastopal za Slovenj Gradec, Jeruzalem in Maribor. Celjski trener Branko Tamše je dejal, da nanj dolgoročno računa, ker gre za velik potencial, vendar mu je zameril, ker se ni držal svojega dela dogovora in se ni udeležil niti dneva priprav, ki so se začele konec julija.

 

Komentarji: