Skube zamenjava za Karabatića?

Danski mediji navajajo, da naj bi bil izkušeni zunanji igralec pred vrati Paris Saint-Germaina.
Fotografija: Sebastian Skube se vrača v slovensko reprezentanco. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Sebastian Skube se vrača v slovensko reprezentanco. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Slovenski rokometaš Sebastian Skube je tik pred prestopom v francoski PSG. V rokometnem zakulisju so vse glasnejše govorice, da bo 33-letni dolenjski rokometaš, ki od leta 2014 igra za danski Silkeborg, v razvpitem pariškem klubu na mestu srednjega zunanjega igralca zapolnil vrzel po poškodbi Nikole Karabatića.

Novico o prestopu Skubeta v Francijo so objavili na spletni strani danske televizijske postaje TV2 Sport. Skube je v tej sezoni v danskem prvenstvu na enajstih tekmah dosegel 41 golov in 34 podaj.
 

Spet za reprezentanco


Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ je Skubeta uvrstil na seznam za prvi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem in Madžarskem 2022 proti Poljski in Turčiji, a je svojo udeležbo odpovedal zaradi natrgane prepone.

Sebastian Skube že vrsto let igra na Danskem. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Sebastian Skube že vrsto let igra na Danskem. FOTO: Fayez Nureldine/AFP


Naknadno sta bili obe tekmi proti Poljski v Celju in Turčiji v Eskisehirju odpovedani zaradi okužb igralcev poljske in slovenske zasedbe z novim koronavirusom.Skube je doslej igral za matični Trimo, Cimos Koper, Celje PL in Silkeborg. Njegov mlajši brat Staš je član Meškova iz Bresta. Morda bi bil Staš še boljša opcija za PSG, vendar že igra v ligi prvakov, medtem ko Sebastianov Silkeborg nastopa v evropski ligi.

Če bi Seba zares prišel v Pariz, bi na F4 lige prvakov konec decembra vse štiri ekipe imele slovenskega rokometaša. Tam bodo poleg PSG tudi Barcelona, Kiel in Veszprem.

Preberite še:

Komentarji: