Slovenija v četrtek s Poljsko, v nedeljo pa s Turčijo

Danes se bo v Zrečah zbrala slovenska rokometna reprezentanca pred uvodom v kvalifikacije za EP 2022.
Fotografija: Tudi v tem tednu bo Dean Bombač eden udarnih adutov naše izbrane vrste. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Tudi v tem tednu bo Dean Bombač eden udarnih adutov naše izbrane vrste. FOTO: Tadej Regent/Delo

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v današnjih poznih popoldanskih urah v Zrečah začela priprave za prvi kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. Pred elitno izbrano vrsto sta uvodni tekmi skupine 5, v četrtek se bo v Celju pomerila s Poljsko, v nedeljo v Eskišehiru pa s Turčijo.

Švedski strokovnjak na slovenski klopi Ljubomir Vranješ bo svoje bojevnike prvič vodil po januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji, kjer so osvojili 4. mesto. Zaradi pandemije novega koronavirusa odtlej niso imeli nobene tekmovalne akcije, izjema je le enodnevni zbor v drugi polovici maja v dvorani na Kodeljevem. Selektor pa je v primerjavi z januarskim zaključnim turnirjem dodobra premešal igralski kader, na njegovem seznamu je kar pet novincev: Dragan Gajić, brata Staš in Sebastian Skube ter Gregor Potočnik in Matic Suholežnik.

Slovenska izbrana vrsta bo v svojem tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah bivala v takoimenovanem "mehurčku", na pripravah pa bodo seveda le igralci, ki bodo uspešno opravili test na novi koronavirus. Prvo tekmovalno akcijo bo imela v četrtek v dvorani Zlatorog, kjer bo ob 19.15 gostila Poljsko, na nedeljsko tekmo v Turčijo, ki se bo pričala ob 17. uri, pa se bo s čarterskim poletom iz Maribora odpravila na dan tekme in se takoj po njej tudi vrnila v domovino. V začetku januarja prihodnje leto jo čakata še dve kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko, konec aprila in v začetku maja pa še povratni tekmi s Poljsko in Turčijo. Na EP se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine 5.

Dragan Gajić se vrača k reprezentanci. FOTO: Marwan Naamani/AFP
Dragan Gajić se vrača k reprezentanci. FOTO: Marwan Naamani/AFP


Slovenija bo med 13. in 31. januarjem prihodnje leto nastopila na svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer se bo v skupinskem delu najprej pomerila z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo. Med 12. in 14. marcem si bo v Berlinu poskusila priboriti četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016, njene tekmice na morebitni poti do Tokia pa so Nemčija, Švedska in Alžirija.

Vranješ je v začetku tega tedna namesto okuženega udarnega krožnega napadalca Blaža Blagotinška na priprave povabil Igorja Žabića. Na njegovem seznamu so tudi vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic, krilni igralci Blaž Janc, Dragan Gajić, Darko Cingesar in Tilen Kodrin, zunanji igralci Jure Dolenec, Nejc Cehte, Sebastian Skube, Dean Bombač, Staš Skube, Miha Zarabec, Gregor Potočnik, Nik Henigman in Borut Mačkovšek ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Matic Suholežnik.

Preberite še:

Komentarji: