Slovenske rokometašice pred kvalifikacijami v drugem bobnu

Evropska rokometna zveza je slovenske rokometašice uvrstila v drugi boben pri žrebu kvalifikacijskih skupin za EP. 
Fotografija: Bo žreb naklonjen slovenskim rokometašicam? FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Bo žreb naklonjen slovenskim rokometašicam? FOTO: Tomi Lombar/Delo

Danska prestolnica København bo v četrtek, 4. aprila, ob 18. uri gostila žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na ženskem evropskem prvenstvu, ki bo med 4. in 20. decembrom 2020 na Danskem in Norveškem. Evropska rokometna zveza (EHF) je Slovenijo uvrstila v drugi jakostni boben.

To pomeni, da se v prvem delu tekmovanja ne more pomeriti s Srbijo, Češko, Madžarsko, Španijo, Poljsko in Hrvaško. Njene možne tekmice iz prvega jakostnega bobna so Francija, Nizozemska, Rusija, Švedska, Romunija, Črna gora in Nemčija, iz tretjega Avstrija, Belorusija, Slovaška, Turčija, Severna Makedonija, Ukrajina in Italija, iz četrtega pa Švica, Islandija, Portugalska, Litva, Ferski otoki, Kosovo ter zmagovalka kvalifikacijske skupine 1, v kateri nastopajo Izrael, Finska, Grčija in Luksemburg.

Na evropsko prvenstvo 2020 sta se že prebili prirediteljici zaključnega turnirja, poleg njiju bosta napredovali še po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin.

Leta 2022 bodo evropsko prvenstvo gostili Slovenija, Makedonija in Črna gora, prvič v zgodovini pa bo na njem nastopilo 24 reprezentanc. Skupinski del turnirja bo potekal v Ljubljani, Celju, Podgorici in Skopju. V slovenski in makedonski prestolnici bodo tudi vse tekme drugega dela tekmovanja, obe polfinalni ter tekmi za prvo in tretje mesto pa bodo v ljubljanskih Stožicah.

Komentarji: