Svetovna prvakinja ob Ani Gros v Ljubljani

Za Krim Mercator bo v novi sezoni igrala tudi Francozinja Grace Zaadi, ki se bo preselila iz CSM Bukarešta.
Fotografija: Grace Zaadi na reprezentančni tekmi proti Sloveniji. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Grace Zaadi na reprezentančni tekmi proti Sloveniji. FOTO: Jure Eržen

Krim Mercator je ujel še eno veliko ribo. Za slovenske prvakinje bo v prihodnji sezoni igrala tudi francoska rokometna zvezdnica Grace Zaadi Deuna, svetovna in olimpijska prvakinja. Dragan Adžić bo imel zares močno zunanjo linijo, saj se v Stožice vrača slovenska kapetanka Ana Gros.

Grace Zaadi, srednja zunanja igralka, je s Krimom podpisala dveletno pogodbo. Tridesetletnica, ki trenutno brani barve romunske CSM Bukarešta, je na minulem svetovnem prvenstvu v rokometu za ženske s Francijo osvojila zlato kolajno, že svojo drugo na SP po slavju Francije leta 2017.

Zaadijeva je bogato kariero začela v Metzu, v sezoni 2011/12 pa prvič debitirala v ligi prvakinj. Leta 2020 se je prvič podala v tujino k ruskemu Rostovu. Sledila je vrnitev v Metz, nato pa potovanje v Romunijo. Pri CSM vztraja od sezone 2022/23, njena naslednja postaja na rokometni avanturi pa bo prav Ljubljana, poroča STA.

Grace Zaadi je s Francijo osvojila tudi zlato na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu ter evropsko krono na domačem prvenstvu leta 2018. »Veselim se, da bom postala del RK Krim Mercator. Z nestrpnostjo že pogledujem proti novima dvema sezonama in projektu, ki je pred mano,« rokometašico, ki je za francosko reprezentanco dosegla 198 golov, citira slovenski klub.

Preberite še:

Komentarji: