Slovenska kapetanka se po 14 letih vrača domov

Krim Mercator je potrdil, da bo v naslednji sezoni njegove vrste okrepila Ana Gros, ki igra za Györ. Velenjčanka z reprezentanco vadi v Stožicah.
Fotografija: Ana Gros je lani odigrala nekaj tekem za Krim, ko je zapustila CSKA. FOTO: RK Krim
Odpri galerijo
Ana Gros je lani odigrala nekaj tekem za Krim, ko je zapustila CSKA. FOTO: RK Krim

Najboljša slovenska rokometašica Ana Gros bo v naslednji sezoni okrepila slovenske prvakinje iz Krima Mercatorja, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Podpisala je pogodbo do leta 2026.

Velenjčanka je bila nazadnje članica Krima v sezoni 2009/10, ko je prišla iz Olimpije. Lani je sicer odigrala nekaj tekem za ekipo iz Stožic, ko je zaradi vojne v Ukrajini zapustila CSKA iz Moskve. Zdaj je članica Györa, s katerim je spomladi nastopila na sklepnem turnirju lige prvakinj v Budimpešti.

Ana Gros se vrača v domače gnezdo. FOTO: RK Krim
Ana Gros se vrača v domače gnezdo. FOTO: RK Krim

To je odlična novica za trenerja Dragana Adžića in predvsem navijače dvakratnih evropskih prvakinj, ki že v tej sezoni merijo na F4, v naslednji pa bodo z levoroko ostrostrelko med glavnimi favoritinjami za naslov.

Dvaintridesetletna Grosova je branila tudi barve Thüringerja, Metza in Bresta. Zdaj se skupaj s slovensko reprezentanco v Stožicah pripravlja na začetek kvalifikacija za EP 2024, v sredo bodo Slovenke v Celju gostile Latvijo, v nedeljo pa gostovale v Italiji. Kapetanka Grosova bo drugo tekmo izpustila.

Ana Gros je bila letos izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v ligi prvakinj. FOTO: Uroš Hočevar/kolektiff
Ana Gros je bila letos izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v ligi prvakinj. FOTO: Uroš Hočevar/kolektiff

Grosova je bila junija na Dunaju izbrana za najboljšo desno zunanjo igralko v sezoni 2022/23.

Preberite še:

Komentarji: