Tadej Kljun zablestel, a ni bilo dovolj za točko

Celjani so sezono v ligi prvakov začeli s porazom proti Aalborgu. Kljun presenečenje večera s šestimi goli. Sledi gostovanje v Barceloni.
Fotografija: Tadej Kljun je bil prvo ime celjske ekipe, dosegel je šest golov. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Tadej Kljun je bil prvo ime celjske ekipe, dosegel je šest golov. FOTO: Blaž Samec

Še četrtič zapored so rokometaši Celja Pivovarne Laško prvo tekmo lige prvakov odigrali doma in še četrtič evropsko sezono začeli s porazom. Tokrat prvič niso mogli računati na podporo navijačev in se v komornem vzdušju dobro upirali hladnokrvnim Dancem, ki so bili premagljivi, a dovolj spretni in pametni, da so še četrtič v petih medsebojnih dvobojih odnesli ves plen.Hendikep za domačega trenerja Tomaža Ocvirka je bila odsotnost desnega zunanjega igralca Matica Grošlja, ki ima težave s hrbtenico. Zaupal je 19-letnemu levičarju Tadeju Kljunu, ki je bil glavno ime prvega polčasa in tudi tekme, v kateri je Aalborg bolje začel in ušel na 9:6.

Toda Celjani so se privadili na odsotnost podpore s tribun ter začeli slediti svojemu načrtu. Tilen Kodrin je poskrbel za prvo domače vodstvo (11:10), ki je obveljalo tudi ob polčasu, v katerem je Kljun dosegel štiri gole. V vratih je bil soliden Miljan Vujović, prvi gol v celjskem dresu je vpisal zelo koristni Tadej Mazej. Za posrečeno taktično potezo se je izkazala obrambna postavitev 3-2-1 z izpostavljenim Mazejem, ki je zmedla Dance, vajene neoviranih strelov od daleč.

Jan Grebenc je v prvem polčasu dvakrat zadel v polno. FOTO: Blaž Samec
Jan Grebenc je v prvem polčasu dvakrat zadel v polno. FOTO: Blaž Samec


Skupina najbolj zvestih navijačev je tekmo spremljala na velikem zaslonu pred dvorano in bila zadovoljna z videnim v prvem polčasu, v katerem so pomemben delež prispevali še nekateri igralci s klopi, denimo Jan Grebenc z dvema goloma.

Celju, najmlajši ekipi od 16 v ligi prvakov s povprečno starostjo 22,6 leta (Aalborg je tri leta starejši) in za Portom drugo najlažjo, bi v drugem polčasu še kako prav prišel znameniti hrup s tribune, kjer domujejo Florijani. Gostje so se namreč prilagodili in spet prevzeli pobudo ter prišli do vodstva s 24:22. Ocvirk je poskušal ponovno zasukati stvari, v vrata je poslal hrvaško okrepitev Filipa Ivića in presenetil s 17-letnim organizatorjem igre Mitjo Jancem, bratom zvezdnika Blaža, ki bo svojo nekdanjo ekipo v Barceloni gostil prihodnji teden.


 

Po 24:24 zmanjkalo rešitev


Rezerve so bile v najboljšem celjskem igralcu Josipu Šarcu, hrvaški reprezentant je prevzel odgovornost in ob vstopu v prvo četrtino izenačil na 24:24, toda izpod stropa hrama slovenskega rokometa je bilo vse bolj očitno, da se jeziček na tehtnici nagiba na stran Skandinavcev, ki so imeli več rešitev in lažje prihajali do zadetkov.

Patrik Leban je dobro vodil celjski napad. FOTO: Blaž Samec
Patrik Leban je dobro vodil celjski napad. FOTO: Blaž Samec


So pa tudi delali napake in tako ohranjali Slovence pri življenju. Ob vstopu v zadnjih deset minut je na semaforju pisalo 24:27, kar je bilo izenačenje največje prednosti na tekmi. Celje, vrnilo se je k manj zahtevni obrambi 6-0, se ni vdalo. Veron Načinović, sin legendarnega celjskega pivota Alvara, je prišel do prvenca v rumenem dresu (26:28), a časa je bilo vse manj. Ko bi morali gostitelji najbolj pritisniti, je bil izključen Šarac.

Izkušeni Danci, ki so v prejšnji sezoni dvakrat vzeli mero Celjanom, so znali pritisniti piko na i, prvo vodstvo s štirimi goli (30:26) je praktično razblinilo dvome o zmagovalcu. Kanček upanja je sicer še posijal dobre tri minute pred koncem, ko je sedemmetrovko izsili Patrik Leban, kapetan David Razgor pa zadel za minus 2 (28:30).

Kapetan David Razgor je igral kljub lažji poškodbi. FOTO: Blaž Samec
Kapetan David Razgor je igral kljub lažji poškodbi. FOTO: Blaž Samec


Danci so čas ubijali z igro 7 na 6, za nameček tudi dosegli gol in končalo se je že z videnim scenarijem, dobrim vtisom in praznim računom Celja, ki bo preboj iz skupine iskalo predvsem v tekmah z Zagrebom in Motorjem iz Zaporožja. Vse ostalo bo bonus, ki ga danes ni bilo.

Preberite še:

Komentarji: