Tamše bo z Zagrebom postal tekmec Celjanov

Bivši celjski trener Branko Tamše bo nasledil Lina Červarja na zagrebški klopi.
Fotografija: Branko Tamše je v petih letih v Celju osvojil vse domače lovorike, preden je izgubil superpokal s Krko. FOTO: Aleš Černivec
Odpri galerijo
Branko Tamše je v petih letih v Celju osvojil vse domače lovorike, preden je izgubil superpokal s Krko. FOTO: Aleš Černivec

Branko Tamše bo postal novi trener rokometašev PPD Zagreba in na vroči klopi hrvaških prvakov nasledil legendarnega Lina Červarja. Kandidat je bil tudi slovenski selektor Veselin Vujović, ki torej ostaja v Nišu.

Tamše je celjsko klop zapustil konec septembra po porazih s Krko in Ribnico, zamenjal ga je Tomaž Ocvirk. Bil je kandidat za trenerja Motorja iz Zaporožja, ampak bo račune Celju Pivovarni Laško skušal prekrižati z drugim klubom iz skupine B lige prvakov. Zagreb ima štiri tekme pred koncem rednega dela točko prednosti pred Celjem, moštvi pa sta že odigrali obe tekmi, zato Tamšeta še nekaj časa ne bo v Zlatorogu.
 

Povabil ga je karizmatični Gobac


Tamše je v vmesnem času pomagal Urošu Rapotcu, ko je ta prevzel Koper, kar je dvignilo kar nekaj prahu. Pred tem je z Gorenjem (2012, 2013) in Celjem (2014-2018) osvojil sedem zaporednih naslovov slovenskega prvaka. V Zagrebu bo drugi tuji trener po Vujoviću.

V hrvaško glavno mesto ga je povabil šef Zagreba Zoran Gobac, s katerim sta imela že prej dobre odnose, enoinpolletno pogodbo bodo podpisali v ponedeljek. Štiridesetletni Velenjčan se tako podaja k dvakratnemu evropskemu prvaku, ki je v zadnjih dveh letih in pol zelo pogosto menjaval trenerje (Vujović, Ivandija, Goluža, Kamenica, Saračević, Červar).

Branko Tamše je sedemkratni slovenski prvak. FOTO: Igor Zaplatil
Branko Tamše je sedemkratni slovenski prvak. FOTO: Igor Zaplatil

 

Velika čast in izziv


»Pred novim letom me je poklical Gobac in mi povedal, da si me želi za trenerja Zagreba, kar mi je bilo v veliko čast. Ljudem iz Zaporožja sem dal vedeti, da so še vedno moja prva izbira, vendar odgovora nisem dobil, zato sem se odpravil v Zagreb, kjer smo se praktično vse dogovorili, pogodbo pa naj bi podpisali v ponedeljek. To je zame velik izziv, saj te ne pokliče vsak dan klub, ki sodi v elito evropskega rokometa. To je tudi veliko priznanje za slovensko stroko,« je bil ponosen Tamše, ki se zaveda, kako spolzka so tla v zagrebški Areni: »Ne ustvarjam si pritiska, če ne bo šlo, pač ne bo, če bo, pa toliko bolje. Prednost je, ker poznam veliko igralcev,« je razmišljal Tamše, ki bo imel v ekipi tudi dva rojaka, vratarja Urha Kastelica in Gregorja Potočnika.

Tamše bo v ligi prvakov z Zagrebom debitiral 10. februarja, ko bo gostil Skjern. Zanimivo, prav proti Dancem je na začetku sezone doživel enega od usodnih udarcev s Celjem. Zanimivo je tudi, da je prav v Zagrebu doživel dva najtežja poraza v ligi prvakov, ki sta Celje stala osmine finala. Z Zagrebom je izgubil tudi nazadnje v polfinalu F4 lige SEHA v Skopju. 

Branko Tamše je trenersko pot začel v domačem Gorenju. FOTO: Roman Šipić
Branko Tamše je trenersko pot začel v domačem Gorenju. FOTO: Roman Šipić


 

Preberite še:

Komentarji: