Trimova evropska pravljica se nadaljuje

Trebanjci Uroša Zormana so v Tivoliju na kolena spravili tudi močni Pelister. Junaka Potočnik in vratar Tomić. Odličen odgovor na koroško zaušnico.
Fotografija: Uroš Zorman je preporodil trebanjsko moštvo. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Uroš Zorman je preporodil trebanjsko moštvo. FOTO: Voranc Vogel

Trimo še naprej blesti v Evropi. Po zmagi na Madžarskem pri Tatabanyi je vpisal še drugo zmago v evropski ligi. Domača premiera v ljubljanskem Tivoliju je bila sanjska za moštvo trenerja Uroša Zormana, ki je preporodil dolenjske rokometaše.



Trebanjci so nadigrali visokoleteči Pelister iz Bitole, ki ga vodi nekdanji hrvaški selektor Željko Babić. Bilo je 28:24 (14:12). Junaka zmage sta bila Gregor Potočnik s petimi goli in vratar Aleksandar Tomić s 15 obrambami.



Aleksandar Tomić je zbral 15 obramb. FOTO: Voranc Vogel
Aleksandar Tomić je zbral 15 obramb. FOTO: Voranc Vogel


Trimo se je na najboljši način odzval na prvi sezonski poraz v Slovenj Gradcu. Gostom ni pomagalo pet golov hrvaškega zvezdnika Stipeta Mandalinića. V skupini D Trimo zaostaja samo za Rhein-Neckarjem.

V večjem delu prvega polčasa si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Domači so nekajkrat vodili za dva gola (4:2, 7:5), a so jih gostje vselej ujeli. Potem je v 28. minuti kazalo, da se bodo Trebanjci odlepili, saj so po dveh golih Özgurja Saraka in enem Luke Florjančiča prvič prišli do večjega naskoka (12:8). Niso pa ga znali zadržati, Pelister je hitro prišel le na 11:12, ob polčasu pa je nato Trimo vendarle imel dva gola prednosti.

Anže Dobovičnik se je izkazal. FOTO: Voranc Vogel
Anže Dobovičnik se je izkazal. FOTO: Voranc Vogel


V nadaljevanju je bil scenarij podoben. Nekaj časa sta bili ekipi skupaj, domačim je uspelo zadržati gol ali dva prednosti, a se dolgo niso mogli odlepiti. Potem pa so spet prišle dobre minute. Od 20:19 so Anže Dobovičnik, Potočnik dvakrat in Sarak poskrbeli za vodstvo 24:20, z nekaj obrambami je soigralce dvignil še Tomić in Trimo je imel v 55. minuti po še enem zadetku Dobovičnika in najvišjem vodstvu na tekmi (26:20) zmago praktično že v rokah in jo do konca tudi zanesljivo obdržal.

Naslednja tekma v evropskem tekmovanju po predvidenem urniku Trebanjce čaka 8. decembra, ko se bodo k današnjim tekmecem podali še na gostovanje v Bitolo.

Preberite še:

Komentarji: